Chec la tava cu visine

de GeorgiG in Prajituri, 11 Iul 2015 | 11168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani si jumatate zahar
  • 2 cani si jumatate faina
  • 10 linguri apa
  • 1/2 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • 500 g visine fara samburi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la tava cu visine:

Intr-un ibric amestecam cele doua cani si jumatate de zahar cu 10 linguri apa. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Intre timp mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Peste albusurile spuma turnam siropul fierbinte (direct de pe foc) putin cate putin mixand continuu.


Separat frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Adaugam treptat faina si praful de copt amestecand usor.


Turnam trei sferturi din compozitie in tava aragazului in care am pus hartie de copt.


In compozitia ramasa adaugam 2-3 linguri de cacao amestecand bine. Turnam in tava si compozitia cu cacao, apoi cu coada unei furculite amestecam usor cele 2 compozitii din tava.


Deasupra asezam visinele si introducem tava in cuptorul incins. Coacem aproximativ 45-50 minute,facem si testul cu scobitoarea.


Taiem prajitura rece si o servim pudrata cu zahar.



 

TIPS-URI

1

Iese foarte buna si fara praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la tava cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Merisor 1

13.07.2015, 08:08

Ce fain este!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:47

ce frumos e1

GeorgiG 1

15.07.2015, 14:42

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra