Chec marmorat

de Laly in Prajituri, 28 Aug 2012 | 7118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 150 gr stafide
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare.  Adaugam zaharul lingura cu lingura pana il incorporam tot. Adaugam esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat batem galbenusurile cu sarea si apa, apoi le lasam zece minute sa se odihneasca. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam usor de jos in sus. Adaugam treptat faina in ploaie si omogenizam usor.  Incorporam si stafidele.

Impartim aluatul in doua parti. Punem cacao in jumatate din aluat. Tapetam o tava cu ulei si faina. Punem alternativ o lingura din aluatul alb iar in mijloc o lingura din aluatul cu cacao. Alternam pana terminam toata compozitia. Dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit si pudram cu zahar pudra.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec marmorat-0
Chec marmorat-1
Chec marmorat-2
Chec marmorat-3
Chec marmorat-4
Chec marmorat-5
Chec marmorat-6
Chec marmorat-7

COMENTARII (38)

iri_iri

iri_iri 1

29.08.2012, 16:56

cred ca ai pt toata lumea...aici nu se fac diferente!

Laly

Laly 1

29.08.2012, 17:44

Iri asa este am pentru toata lumea,te astept si pe tine

lilik

lilik 1

29.08.2012, 22:49

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!