Chec marmorat

de babi5 in Prajituri, 14 Ian 2014 | 2120 vizualizari

 

Anuntandu-se niscaiva musafiri am facut ce se poate face mai repede si sa fie si aspectuos. Iarasi am apelat la reteta Jamilei pentru care ii multumesc, e bun tare. Nu am respectat reteta intru totul, am facut mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 virf cutit sare
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, apoi cu o paleta incorporam faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu spatula de jos in sus pana se incorporeaza faina.


Intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din compozitia obtinuta. In celalalt sfert de compozitie se adauga lingura de cacao pe care am omogenizat-o cu o lingura de apa sa nu faca cocoloase, apoi turnam si compozitia cu cacao peste cealalata compozitie din tava. Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.


Cand checul trece testul cu scobitoarea este gata. Lasam sa se raceasca apoi feliem.


Bun si gustos. Pofta sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Este un dulce bun linga o cafea sau o ceasca cu ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

babi5 1

15.01.2014, 09:34

danakrin multumesc

laura_n 1

15.01.2014, 15:42

biig like!

babi5 1

15.01.2014, 17:23

Multumesc Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra