Chec mulatru

de Panacris in Prajituri, 22 Aug 2014 | 5322 vizualizari

 

Am poftit la chec-ul în flăcări al Diacontei, http://www.bucataras.ro/retete/chec-in-flacari-62348.html și am ajuns la un Chec Mulatru ;) Bun și așa! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Lapte 250 ml,
  • Margarină 250 g,
  • Făină albă de grâu 320 g,
  • Pudră de cacao 30 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Sare iodată un praf,
  • Coajă de lămâie,
  • Zahăr pudră pentru ornat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec mulatru:

Ouăle se mixează cu un praf de sare,  zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat margarina topită, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele.  Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la compozița umedă, amestecându-se ușor până se înglobează în aluat. Compoziția obținută se împarte în aproximativ două părți egale, în una din ele se adaugă praful de cacao și se amestecă, până se obține un aluat colorat uniform.

Se unge fundul vasului aparatului Multicooker, cu puțină margarină, apoi se toarnă alternativ, cu un polonic mic, [eu am o cană specială de porționat (vedeți în poze!), cu ocazia asta, m-am gândit la Ela, ce bine de ea că are mereu dubluri, îmi folosea tare bine cea de-a două cană :D ], cele două compoziții. Am vrut să obțin eu flăcările Diacontei, dar se pare că mi-au ieșit mulatrii J). Aparatul Multicooker, se conectează la sursa de current, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 45 de minute (maxim de minute!), iar TEMPERATURA la 160 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi. Așa cum spunea Diaconta, s-a copt cam greu, a trebuit să-l mai setez la 20 de minute la aceeași temperatură. Nu prea e pufos, are aspectul de umed, dar e comestibil. După ce a trecut testul scobitorii, aparatul se oprește și se deconectează de la sursa de curent.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou, se pudrează din belșug cu zahăr praf.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec mulatru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

23.08.2014, 11:34

Foarte bun!

Rocsi 1

26.08.2014, 19:01

Checurile sunt delicioase!

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:42

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec zebra cu cacao