Chec negru

de Tuxedo in Prajituri, 15 Mai 2013 | 13716 vizualizari

 

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp relativ scurt si cu sorti de izbanda. De cate ori fac vreun chec nu apuc sa mai fac si poze, ca se mananca foarte repede, dar de data asta, l-am ascuns :-). Se poate glazura cu ciocolata topita sau cu toppingul preferat. Este delicios!

 

INGREDIENTE

Am sa dau masurile si in grame si in cani (cana gradata de 250). Vor iesi 2 checuri in forme mici sau 1 chec mare (in forma lunga).

  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 360 gr zahar (2 cani gradate de 250)
  • 1 pachet margarina (250 gr)
  • 50 gr cacao
  • 1 praf de copt (1 lingurita)
  • 260 gr faina (1 cana si 3/4)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec negru:

Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa (cernuta) si omogenizam cu un tel. lasam compozitia sa se raceasca inainte de a adauga ouale si faina. Ca sa se raceasca mai repede, se poate pune craticioara in chiuveta umpluta partial cu apa rece, mestecand continuu cu un tel in compozitie. Toata treaba asta nu dureaza mai mult de 10 minute!


Urmatorul pas este sa separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare si le bagam la frigider.


Cand compozitia s-a racit (temperatura suportabila la deget) o rasturnam intr-un bol mai incapator si adaugam pe rand cate un galbenus . Omogenizam bine dupa fiecare cu ajutorul mixerului.


Adaugam si faina amestecata cu praful de copt iar la final incorporam albusurile batute spuma cu ajutorul telului in forma de para, cu miscari de jos in sus.


Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si punem jumatate din compozitie in fiecare.


Le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 15 minute, apoi se reduce temperatura la 160 de grade. (intai la foc mare apoi la foc mic).


Se lasa sa se raceasca si se glazureaza cu ciocolata sau toping de ciocolata.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gio 1

16.05.2013, 13:34

Valclaudia 1

22.05.2013, 06:35

Ancutsa 1

19.12.2017, 16:31

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec la metru