Chec parfumat cu lamaie si unt

de Tuxedo in Prajituri, 5 Iul 2013 | 5566 vizualizari

 

Vreau sa va zic ca acest chec este preferatul sotului meu si l-am facut cu mare placere avand in vedere ca este extraordinar de parfumat si de pufos. Reteta este una adaptata dupa Anna Olson dar asa cum l-am facut va iesi perfect!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 1 cana si 2/3 faina adica aprox. 315 gr
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 1 si 1/2 cana zahar adica 300 gr
  • 8 linguri lapte (laptele l-am adaugat eu)
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt (un plic)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec parfumat cu lamaie si unt:

Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei.


Intr-un castron inalt mixam intai untul pana cand devine omogen, adaugam zaharul si frecam pana la incorporare.


Separam oualele si adaugam cele 5 galbenusuri in untul frecat cu zahar. Mixam foarte bine.


Punem laptele si iar mixam pana cand zaharul s-a topit iar aluatul capata o consistenta pufoasa si albicioaasa.


Se adauga apoi vanilia, coaja de lamaie si zeama de lamaie si se amesteca pana la incorporare.


Cernem faina in care punem si praful de copt si o adaugam in aluat treptat, mixand foarte bine.


Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat amestecand cu un tel in forma de para, de jos in sus.


Se incalzeste cuptorul la 160 de grade C si bagam checul intr-o forma marisoara (eu o folosesc pe cea rotunda) unsa cu ulei (daca vasul e de teflon) si se lasa la copt cca 60 – 70 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca este gata, se lasa la racit putin apoi il rasturnam pe un platou si il pudram cu zahar.


Este mai mult decat minunat acest chec, umed, parfumat, cu aroma de lamaie, poate fi glazurat cu jeleu de fructe de padure daca vreti ;-)


Pofta buna!


Pentru masuri si conversii din cup (cana gradata de 250 ml) in grame, pentru faina, unt, lichid etc gasiti aici : http://allrecipes.com/howto/cup-to-gram-conversions/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec parfumat cu lamaie si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Tuxedo 1

07.07.2013, 22:12

esti o dragutza!

diaconta 1

07.07.2013, 22:14

RuxyRux 1

23.08.2013, 21:02

In seara asta am preparat checul tau draga mea Gabriela...a iesit superb! Multumesc tare mult...am facut o alegere excelenta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Plumcake cu ricotta si lamaie