Prajitura desteapta

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iul 2011 | 5211 vizualizari

 

A venit si randul acestei prajituri. De multa vreme tot ziceam ca o voi incerca. Este foarte interesanta si da, chiar se alege in cuptor. Are un gust asemanator cremei de zahar ars (sau cel putin, asa mi se pare mie) iar eu nu sunt un fan al cremei de zahar ars. Restul familiei au fost foarte incantati de prajiturica asta "scolita" :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g unt
  • 225 g faina
  • 2 linguri apa
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul, vanilia si cele 2 linguri de apa pana devin cremoase si se albesc. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte si mixam pana se omogenizeaza.

Cernem faina si o adaugam treptat in compozitia noastra, amestecand bine pana se incorporeaza. Urmeaza apoi laptele caldut dupa care mixam bine.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in aluat. Va rezulta un "aluat" lichid pe care il turnam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu am folosit o tava de 25/35 cm. Daca doriti ca straturile sa fie mai groase, folositi o tava mai mica.

Dam la cuptor, la foc mic, timp de 40-50 de minute. Este de preferat sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet (cateva ore) iar apoi pudram cu zahar si portionam.

Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura desteapta-0
Prajitura desteapta-1
Prajitura desteapta-2
Prajitura desteapta-3
Prajitura desteapta-4
Prajitura desteapta-5
Prajitura desteapta-6

COMENTARII (20)

horia

horia 1

05.07.2011, 21:15

dupa cum arata,cred ca a fost super!

La Ancuta

La Ancuta 1

05.07.2011, 22:11

Elena, Luk multumesc

La Ancuta

La Ancuta 1

05.07.2011, 22:12

Horia...cei care au mancat-o asa au zis

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!