Prajitura desteapta

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iul 2011 | 5803 vizualizari

 

A venit si randul acestei prajituri. De multa vreme tot ziceam ca o voi incerca. Este foarte interesanta si da, chiar se alege in cuptor. Are un gust asemanator cremei de zahar ars (sau cel putin, asa mi se pare mie) iar eu nu sunt un fan al cremei de zahar ars. Restul familiei au fost foarte incantati de prajiturica asta "scolita" :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g unt
  • 225 g faina
  • 2 linguri apa
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul, vanilia si cele 2 linguri de apa pana devin cremoase si se albesc. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte si mixam pana se omogenizeaza.


Cernem faina si o adaugam treptat in compozitia noastra, amestecand bine pana se incorporeaza. Urmeaza apoi laptele caldut dupa care mixam bine.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in aluat. Va rezulta un "aluat" lichid pe care il turnam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu am folosit o tava de 25/35 cm. Daca doriti ca straturile sa fie mai groase, folositi o tava mai mica.


Dam la cuptor, la foc mic, timp de 40-50 de minute. Este de preferat sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet (cateva ore) iar apoi pudram cu zahar si portionam.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

horia 1

05.07.2011, 21:15

dupa cum arata,cred ca a fost super!

La Ancuta 1

05.07.2011, 22:11

Elena, Luk multumesc

La Ancuta 1

05.07.2011, 22:12

Horia...cei care au mancat-o asa au zis

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise