Chec pufos cu Amaretto

de Lavinia in Prajituri, 7 Iun 2013 | 3402 vizualizari

 

Am adus un chec delicios si foarte usor de facut :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar amestecate cu 2 plicuri de zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 45 ml Amaretto
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 1 lingurita cacao
  • Decor:
  • 70 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • martipan ras
  • ciocolata alba rasa(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu Amaretto:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa.


Am adaugat peste albusuri galbenusurile frecate cu uleiul,Amaretto si am amestecat usor pana s-au incorporat bine.


Am cernut faina si am adaugat-o si pe ea treptat amestecand usor de sus in jos cu o spatula.


Am oprit 1/3 din compozitie si am adaugat cacaua amestecata cu dulceata.


In restul de compozitie am pus esenta de migdale.


Am tapetat o tava de chec cu hartie de copt si am pus alternativ o lingura de compozitie alba/una de cacao .


Am introdus checul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute(testul scobitorii)


Am lasat checul sa se raceasca putin apoi l-am uns cu un strat fin de ciocolata si martipan ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Lavinia 1

07.06.2013, 22:44

Multumesc,vad ca inca nu se schimba

RuxyRux 1

07.06.2013, 22:46

Se schimba pana maine Pup cu drag!

Lavinia 1

07.06.2013, 23:00

pup si eu cu drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre