Chec portocale si nuci

de simo_brkic in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 1605 vizualizari

 

Vine iarna.Ce ma face sa ma gandesc la iarna?Zapada si portocalele!Ei bine da.Portocalele ,la noi in casa tin minte bine,incepand de la Mos Nicolae pana dupa Craciun nu lipsea parfumul de portocale din casa! Mmmm ,si uite asa astazi am cautat si facut o reteta cu portocaleeee

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 200 ml ulei masline
  • 200 ml suc portocale
  • 2 linguri cacao
  • 60 g nuci macinate
  • 100 zahar pudra(pentru ornat)
  • 50 g unt (uns tava)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec portocale si nuci:

Mai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful de copt.


O treime din compozitie o turnam in tava unsa cu putin unt.Restul il impartim in 2,in una adaugam nucile macinate si in cealalta cacaoa.Turnam in tava mai intai partea cu cacao si deasupra cea cu nuci.Se lasa la cuptor cam 40-50 de minute,depinde de cuptor si ca sa fim siguri ca este copt dupa aproximativ 20 minute scoatem si verificam cu o scobitoare.Daca nu se lipeste nimic pe ea,inseamna ca e copt.Lasam in forma la racit dupa care punem deasupra zaharul pudra.Pofta buna!MMM

 

TIPS-URI

1

Puneti o cacao buna,eu am folosit una prea deschisa la culoare,si nu se vede

2

Deasupra puteti orna si cu glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec portocale si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:01

eh eh..sa papat de mult ti as fi dat cu mare placere!!

Dana_Retetegg 1

20.11.2012, 15:04

mihaelar63 1

15.12.2016, 21:25

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuci si ciocolata