Eclere cu budinca de vanilie

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 2674 vizualizari

 

Mi-am incercat norocul cu aceste eclere. Pentru coji, am folosit ingredientele specificate in mai multe retete de aici de pe bucataras. Restul, dupa inspiratie... Important este ca mi-au iesit. :) Copii au fost incantati...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat (coji):

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua

Pentru umplutura (crema):

  • 2 plicuri de budinca (vanilie)
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de zahar

Glazura:

  • 100 g ciocolata menaj alba
  • 1 lingurita de unt
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie:

Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea urmatorului ou. Am turnat aluatul rezultat intr-o punga careia i-am taiat un colt. Pe tava pregatita cu hartie de copt, am dat forma eclerelor si le-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.Temperatura:180 grade.


Dupa coacere, tava a ramas in cuptor pana s-au racit cojile de ecler.


Am taiat fiecare coaja de ecler in doua, pe orizontala sa le pot umple usor.


Umplutura am preparat-o urmand instructiunile de pe plicul de budinca.


Glazura este de ciocolata menaj alba (aproape invizibila pe eclere mele,datorita faptului ca am folosit cam mult unt la topirea acesteia).

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit o lingura de unt, de aceea cred ca o lingurita ar fi fost cantitatea ideala pentru topirea ciocolatei in bune conditii,fara ca aceasta sa-si piarda culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:24

buneeeeeeeee

olivee 1

12.09.2012, 21:27

vreau si eu..

ericsson 1

26.11.2012, 00:15

de-a dreptul excelente,delicioase!mmmhhhh

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!