Chec pufos

de crissvalentina in Prajituri, 20 Mar 2013 | 5463 vizualizari

 

Aceasta reteta de chec o am de la mama mea.

 

INGREDIENTE

  • 8oua
  • 8 linguri de ulei
  • o lingurita rasa de sare
  • esenta de vanilie si rom
  • un pliculet praf de copt
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri apa
  • 1-2 linguri cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Galbenusurile se freaca cu sarea, uleiul si esentele. Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de apa si cele 100 g zahar. Dupa ce albusul este gata se incorporeaza galbenusurile si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn ca sa nu se lase albusul. Dupa ce albusul s-a amestecat cu galbenusul se adauga faina si praful de copt amestecand la fel cum am facut cu galbenusurile. Se scot 2-3 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa.


Se tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si faina sau hartie de copt, se pune compozitia , apoi se pune deasupra amestecul cu cacao si cu o furculita de la un capat la altul se amesteca usor cele doua compozitii.


Se da la cuptor 30-40 de minute.


Se scoate si dupa ce s-a racit se poate felia.


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti puteti pune in compozitie si coaja de lamaie sau portocala, stafide sau bucati de ciocolata.

2

Daca va place checul mai dulce puteti pune 150 g de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

21.03.2013, 09:29

servesc si eu

Rocsi 1

21.03.2013, 10:40

Bine ai venit!

CookieMonster 1

04.04.2013, 11:23

uite ca ne intalnim si aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu nuci si rahat