Chec pufos

de Cris2711 in Prajituri, 27 Apr 2015 | 19748 vizualizari

 

Aveam pofta de chec langa o cana cu lapte rece,rapid si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen maioneza, tot cate o lingura de ulei care se omogenizeaza cu mare grija in galbenusuri.

Apoi se adauga peste albusurile batute si se maesteca cu o spatula cu grija .

Praful de copt se pune peste faina si se presara putin cate putin peste amestecul de albusuri-galbenusuri.

Compozitia se imparte in doua,intr-una din ele se adauga si cacao.

Apoi se pune compozitia fara cacao in forma de chec.

Peste se pune compozitia cu cacao.

Deasupra se presara putin zahar si se da la cuptor, la 180° C pentru circa 40 de minute.

Totusi se face testul cu scobitoarea daca s-a copt.

Mie imi place cand nu este cald si langa o cana cu lapte rece.

TIPS-URI

1

checul se poate face si cu stafide,ciocolata,visine sau fructe care va plac dar taiate in bucati mici.

2

cu lapte rece e mai bun

3

sau langa o cafea buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

DIANA B 1

23.10.2015, 11:22

Criss , ti-a iesit ac reteta de fiecare data ? Imi trebuie ceva sigur si care sa nu se lase cand il scot din cuptor , ca-l duc la hram . Ms mult !

Cris2711 1

23.10.2015, 12:04

Diana mie mi-a iesit,tu sti ca ouale conteaza,cuptorul ,in rest e simplu ,si bun
Cand este gata in mai las doua -trei minute la cuptor cu usa deschisa

Ancutsa 1

19.12.2017, 16:30

Tare bun!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori