Chec pufos

de Cris2711 in Prajituri, 27 Apr 2015 | 6086 vizualizari

 

Aveam pofta de chec langa o cana cu lapte rece,rapid si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.


Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen maioneza, tot cate o lingura de ulei care se omogenizeaza cu mare grija in galbenusuri.


Apoi se adauga peste albusurile batute si se maesteca cu o spatula cu grija .


Praful de copt se pune peste faina si se presara putin cate putin peste amestecul de albusuri-galbenusuri.


Compozitia se imparte in doua,intr-una din ele se adauga si cacao.


Apoi se pune compozitia fara cacao in forma de chec.


Peste se pune compozitia cu cacao.


Deasupra se presara putin zahar si se da la cuptor, la 180° C pentru circa 40 de minute.


Totusi se face testul cu scobitoarea daca s-a copt.


Mie imi place cand nu este cald si langa o cana cu lapte rece.

 

TIPS-URI

1

checul se poate face si cu stafide,ciocolata,visine sau fructe care va plac dar taiate in bucati mici.

2

cu lapte rece e mai bun

3

sau langa o cafea buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Cris2711 1

01.05.2015, 18:58

Oki doki

DIANA B 1

23.10.2015, 11:22

Criss , ti-a iesit ac reteta de fiecare data ? Imi trebuie ceva sigur si care sa nu se lase cand il scot din cuptor , ca-l duc la hram . Ms mult !

Cris2711 1

23.10.2015, 12:04

Diana mie mi-a iesit,tu sti ca ouale conteaza,cuptorul ,in rest e simplu ,si bun
Cand este gata in mai las doua -trei minute la cuptor cu usa deschisa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec negru