Prajitura cu piersici si caise

de T I M E A in Prajituri, 28 Mar 2013 | 3586 vizualizari

 

Va mai incant cu o prajitura delicioasa cu fructe. Si nu e mare bai daca nu aveti fructe la congelator pentru ca puteti face si cu fructe din compot. Blatul facut vi-l recomand cu mare drag pentru ca nu e uscat, e putin mai faramicios si mai fraged si delicios datorita fructelor.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de cutit sare
  • 150 gr unt sau margarina Rama
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 gr piersici congelate
  • 200 gr caise congelate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • Altele:
  • zahar pudra pentru pudrat,
  • o lingura unt pentru uns tava,
  • o lingura rasa faina pt. tapetat tava
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si caise:

Batem ouale impreuna cu zaharul si sarea cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat.


Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina faina.


Cu o lingura asezam aluatul in tava si uniformizam.


Caisele decongelate si curatate de coaja le taiem felii si le asezam peste blat.


Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara.


Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.


 

TIPS-URI

1

Putem inlocui piersicile cu gem de piersici

2

Caisele congelate putem sa le inlocuim cu caise din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

merisor 1

29.03.2013, 19:39

Si piersici si caise, bunaciune!

Rocsi 1

29.03.2013, 21:29

Bunatate este pentru mine aceasta prajitura

T I M E A 1

29.03.2013, 21:36

Buna seara fetelor. Ma bucur mult ca va place prajitura mea aromata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf