Prajitura turceasca

de Corinuta in Prajituri, 10 Noi 2010 | 9796 vizualizari

 

Am vazut intr-o zi pe Euforia la Food Safari ceva asemanator si era tentanta tare, asa ca m-am pus pe cautat. Si am gasit prajitura revani sau ravani sau prajitura cu gris si iaurt. Insiropata nevoie mare, presarata cu cocos, cu fistic sau cu migdale sau alaturi de niste frisca, e un dulce parfumat si intens de care nu te mai saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 370 ml iaurt
  • 300 g zahar
  • 150 g gris
  • 300 g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1-2 plicuri zahar vanilinat

Ptr sirop:

  • 400 ml apa
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Ptr decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml iaurt cremos
  • cateva felii de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turceasca:

Se pune la fiert siropul, adica apa cu zaharul, sucul de portocale si zeama de lamaie. Se fierbe aprox. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca.


Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt. Se unge o tava cu unt sau ulei si se toarna in ea aluatul. Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade.


Se da prajitura la cuptor pentru cca. 40 de minute. Cand e gata se toarna incet siropul rece peste prajitura fierbinte si se lasa sa-l absoarba. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patratele.


Se bate bine frisca apoi se amesteca cu iaurtul si se serveste pe sau langa prajitura impreuna cu felii de portocala.

 

TIPS-URI

1

Se mai poate servi cu nuca de cocos sau praf de fistic sau fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

nadina73 1

14.11.2010, 11:26

la favo 5f

elena1988 1

08.02.2011, 10:46

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:55

Neaparat vreau sa incerc reteta ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi