Prajitura turceasca

de Corinuta in Prajituri, 10 Noi 2010 | 8978 vizualizari

 

Am vazut intr-o zi pe Euforia la Food Safari ceva asemanator si era tentanta tare, asa ca m-am pus pe cautat. Si am gasit prajitura revani sau ravani sau prajitura cu gris si iaurt. Insiropata nevoie mare, presarata cu cocos, cu fistic sau cu migdale sau alaturi de niste frisca, e un dulce parfumat si intens de care nu te mai saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 370 ml iaurt
  • 300 g zahar
  • 150 g gris
  • 300 g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1-2 plicuri zahar vanilinat

Ptr sirop:

  • 400 ml apa
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Ptr decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml iaurt cremos
  • cateva felii de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turceasca:

Se pune la fiert siropul, adica apa cu zaharul, sucul de portocale si zeama de lamaie. Se fierbe aprox. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca.


Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt. Se unge o tava cu unt sau ulei si se toarna in ea aluatul. Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade.


Se da prajitura la cuptor pentru cca. 40 de minute. Cand e gata se toarna incet siropul rece peste prajitura fierbinte si se lasa sa-l absoarba. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patratele.


Se bate bine frisca apoi se amesteca cu iaurtul si se serveste pe sau langa prajitura impreuna cu felii de portocala.

 

TIPS-URI

1

Se mai poate servi cu nuca de cocos sau praf de fistic sau fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

12.11.2010, 16:10

Si pentru mine?...Imi place muuuult de tot! Arata grozav! Ii simt si gustul...yamyyy bun

nadina73 1

14.11.2010, 11:26

la favo 5f

elena1988 1

08.02.2011, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kiss