Cornulete fragede cu gem de prune

de Luckycake in Prajituri, 4 Iun 2014 | 12754 vizualizari

 

Am facut si eu cornulete fragede, o minunatie ! Sunt foarte fragede si gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 galbenus
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 5 lg mari zahar
  • 5 lg mari untura
  • 200 gr iaurt
  • un borcan mic magiun de prune
  • zahar praf
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de prune:

Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.Impartim aluatul in 4 parti egale .Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul,o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale( precum in poza).La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si il apoi rulam .Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Luckycake 1

04.06.2014, 21:34

Cris2711 1

06.06.2014, 00:30

Bune

Luckycake 1

06.06.2014, 14:24

Multu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui