Tarta cu branza si seminte de pin

de _Alina_ in Prajituri, 8 Mai 2013 | 1056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 220 g faina
  • 30 ml ulei de palmier
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 45 g zahar tos
  • 10 g zahar brun pudra
  • Umplutura
  • 1180 g branza dulce de vaci
  • 1 galbenus de la un ou mare
  • 2 oua mici
  • 110 g zahar
  • 50 ml sirop de tei
  • 1 lgt esenta de vanilie homemade
  • 200 g smantana
  • 6 lg cu varf amidon de porumb
  • 1 lg cu varf lapte praf
  • 3 lg seminte de pin
  • +
  • 2 lg gris de grau sau faina pentru pudrat baza
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si seminte de pin:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o).


3. Pentru a obtine o umplutura cremoasa, pasam branza impreuna cu galbenusul, ouale, smantana, laptele praf, zaharul, siropul, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Dupa ce am omogenizat punem semintele de pin si amestecam cu o lingura.


4. Intindem aluatul intr-un strat subtire, apoi il transferam intr-o tava detasabila (24 cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina.


5. Intepam din loc in loc aluatul, punem grisul peste, iar apoi punem umplutura si finisam suprafata.


6. Introducem in cuptor pentru 1 ora.


7. Transferam tarta pe un platou abia cand s-a racit complet.


Nota!


1. Puneti smantana la scurs inainte de a o folosi. Asigurati-va ca branzica este si ea scursa bine.


2. Optional puteti adauga coaja de portocala sau de lamaie.


3. Puteti pune stafide.


4. Pentru o aroma mai intensa puteti praji putin semintele de pin.


5. Daca nu va place pasca traditionala, aceasta este perfecta pentru a o inlocui. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si seminte de pin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ionela2682 1

09.05.2013, 12:13

Bya Ralu 1

09.05.2013, 14:14

CookieMonster 1

11.05.2013, 10:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure