Pandispan in sos de lamaie

de adnia in Prajituri, 24 Ian 2013 | 1133 vizualizari

 

Acum un an si ceva mi-am achizitionat o revista de bucatarie "Bucataria pt. toti". Ei bine, si dupa atata timp, ea constituie o incantare si o adevarata sursa de minunatii pt mine. Pt. astazi am ales un pandispan cu bezea si muuult sirop delicios de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 300 gr. zahar tos
  • 2 fiole esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de portocale
  • 120 gr. faina
  • 6 oua
  • 1 cubulet de unt
  • 3 albusuri
  • 50 gr. zahar praf
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan in sos de lamaie:


Am mixat galbenusurile cu 150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana cand a trecut testul scobitorii. Pt. ca nu am pus praf de copt, pandispanul meu nu a crescut inalt, dar nici nu am avut intentia.

Dupa ce blatul meu s-a copt, l-am rasturnat si am scos repede hartia de copt, apoi l-am portionat in patratele potrivit de mari, si am lasat sa se raceasca. Dupa ce si acest pas a fost depasit, am luat patratele de pandispan si le-am azezat intr-o alta tava unsa cu unt (de jena, in cazul meu) si le-am lasat sa astepte cuminti decorul.

Intre timp am preparat bezeaua din cele 3 albuse ramase si zaharul pudra. Am asezat cate un mot de bezea pe fiecare patrat de pandispan in parte, apoi am dat din nou la cuptor, la foc foarte, foarte mic, pana cand bezeaua s-a intarit si s-a colorat putin, devenind aurie. In acest moment, prajitura mea a fost aproape gata.

Pana cand aceasta s-a racit, eu am preparat siropul de lamaie: am pus la fiert 200 ml apa cu 150 zahar, zeama si coaja de la lamaie, pana cand s-a legat.

Am turnat acest sirop parfumat cu grija in tava unde se aflau prajiturile si am lasat 30 min sa se intrepatrunda aromele, apoi am servit. Pot sa spun cu mana pe inima ca sunt mai mult decat delicioase!

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

24.01.2013, 15:16

draguta prezentarea

gaby_gabytza 1

24.01.2013, 15:32

buuuun bun

Bunica 1

24.01.2013, 19:14

Placeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca