Chec rapid

de lia maria in Prajituri, 17 Apr 2010 | 3946 vizualizari

 

Un chec rapid, gata de servit in mai putin de 60’.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • ¼ cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g ciocolata menaj in bucati
  • ½ lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid:

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si scortisoara.



Intr-o canita stingem bicarbonatul cu zeama de lamiae.



Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.



Mixam oul cu zaharul pana se topeste, adaugam uleiul cate putin pana il incorporam pe tot, apoi laptele si bicarbonatul stins. Punem ingredientele uscate si cu o paleta amestecam usor compozitia, adaugam ciocolata si turnam aluatul care curge ca o smantana groasa, in tava de chec. Dam la cuptor pentru 40’ la foc mediu( pana trece testul cu scobitoarea). Se lasa la repaus 10’, dupa care se poate felia si servi simplu sau pudrat cu zahar, dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Ciocolata nu trebue maruntita prea tare, deoarece se va topi oricum la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

17.04.2010, 19:16

bun.. cu gust de scortisoara nu am facut niciodata

nadina73 1

17.04.2010, 20:13

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de 8 martie