Prajitura cu miere si gris

de Lavinia in Prajituri, 31 Dec 2012 | 4255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 linguri mari de miere
  • 11 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 3 lingurite rase de bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 100 g gris
  • 200 g unt 82% grasime
  • 70 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si gris:

Se amesteca untul cu zaharul, ouale mierea, laptele si bicarbonatul si se pun pe baie de aburi aprox. 10 min pana devine ca o spuma. Cat este calda se adaugam faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi pe dosul tavii (cu mare atentie si rabdare :D)


Se coc foile pana se auresc deasupra(vezi foto mai jos)


Pentru crema se pune laptele la fiert cu grisul amestecand continuu pana se ingroasa.Mixam untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugam treptat din crema de gris racita.


Asamblare: foaie/1/2 din crema/foaie/gem/foaie/cealalta jumatate din crema si foaie.


Se da prajitura la loc racoros si umed peste noapte!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lavinia 1

01.01.2013, 09:25

multumesc

Rocsi 1

01.01.2013, 12:00

O bunatate de prajitura

Lavinia 1

01.01.2013, 14:57

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere