Chec satios pentru copii mofturosi

de Steffy in Mancare copii, 17 Mar 2015 | 10048 vizualizari

 

De cand sunt mamica, experimentez multe retete, poate, poate mititica mea va vrea sa manance. Acest chec aperitiv este consistent si poate fi oferit copiilor autodiversificati. Cum fetita mea nu accepta sa fie hranita, doar sa manance singurica, sunt nevoita sa pregatesc preparate ce se pot tine in mana. Nu ma pot lauda cu un foarte mare succes pentru ca ea prefera laptele matern, dar macar a gustat si nu s-a strambat. A mancat 3 feliute si noi restul.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de tara
  • 100 g branza calcica facuta in casa
  • 3 fire ceapa verde
  • un manunchi serios de leurda
  • 3 ciuperci mari
  • 2 linguri smantana
  • 8 linguri faina integrala de grau
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper, patrunjel, marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec satios pentru copii mofturosi:

In primul rand, scoatem din timp ouale de la frigider. Trebuie sa fie la temperatura camerei cand sunt mixate. Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.


Apoi, curatam ciupercile si cotoarele, le spalam bine si le punem la fiert. Aruncam prima apa si lasam sa clocotesca. Se curata bine ciupercile prin fierbere si nu mai lasa culoare inchisa in aluat. Le scurgem si le lasam sa se raceasca.


Spalam foarte bine leurda si ceapa, apoi le maruntim. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa, leurda si ciupercile. Lasam sa scada apa ce se va scurge de la ciuperci. Cand s-au calit, oprim focul si adaugam branza calcica.


Separam ouale, albusurile se bat spuma, adaugam treptat galbenusurile. Punem peste compozitie smantana si o lingura ulei de masline, amestecam pana se omogenizeaza.


Faina combinata cu praful de copt se pune peste compozitia de mai sus. Adaugam legumele calite si amestecam usor. Punem piper, marar, patrunjel.


Turnam compozitia in tava si asezam in cuptorul incins in prealabil, circa 45-50 minute. Primele 15 minute nu deschidem cuptorul si lasam focul mai tare. Apoi dam la foc mic. Eu am aragaz vechi, nu stiu sa va spun gradele. Prefer sa coc la foc mediu si mic decat sa ard preparatele.


Checul este gata cand a trecut testul cu scobitoarea. Trebuie lasat in cuptor sa se raceasca treptat.


Sa aveti succes la bebei cu acest chec aperitiv!


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Chec satios pentru copii mofturosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

17.03.2015, 21:37

Teo 1

24.03.2015, 22:11

Arata bine ,asa ca fetita a ales noutatea din meniu!

Carmen_g 1

08.04.2015, 12:17

Trebuie sa-l fac si eu fetitei mele! Sigur o sa-i placa...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de vita, cu arpacas

de RODIMUR 7

ieri la 21:23

Frigarui de dovlecei cu ton

de Rocsi 9

ieri la 21:08

Salata de castraveți cu ceapă în saramură

ieri la 18:37

Supă cremă de legume și ciuperci

ieri la 18:00

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv