Chec satios pentru copii mofturosi

de Steffy in Mancare copii, 17 Mar 2015 | 7032 vizualizari

 

De cand sunt mamica, experimentez multe retete, poate, poate mititica mea va vrea sa manance. Acest chec aperitiv este consistent si poate fi oferit copiilor autodiversificati. Cum fetita mea nu accepta sa fie hranita, doar sa manance singurica, sunt nevoita sa pregatesc preparate ce se pot tine in mana. Nu ma pot lauda cu un foarte mare succes pentru ca ea prefera laptele matern, dar macar a gustat si nu s-a strambat. A mancat 3 feliute si noi restul.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de tara
  • 100 g branza calcica facuta in casa
  • 3 fire ceapa verde
  • un manunchi serios de leurda
  • 3 ciuperci mari
  • 2 linguri smantana
  • 8 linguri faina integrala de grau
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper, patrunjel, marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec satios pentru copii mofturosi:

In primul rand, scoatem din timp ouale de la frigider. Trebuie sa fie la temperatura camerei cand sunt mixate. Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.


Apoi, curatam ciupercile si cotoarele, le spalam bine si le punem la fiert. Aruncam prima apa si lasam sa clocotesca. Se curata bine ciupercile prin fierbere si nu mai lasa culoare inchisa in aluat. Le scurgem si le lasam sa se raceasca.


Spalam foarte bine leurda si ceapa, apoi le maruntim. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa, leurda si ciupercile. Lasam sa scada apa ce se va scurge de la ciuperci. Cand s-au calit, oprim focul si adaugam branza calcica.


Separam ouale, albusurile se bat spuma, adaugam treptat galbenusurile. Punem peste compozitie smantana si o lingura ulei de masline, amestecam pana se omogenizeaza.


Faina combinata cu praful de copt se pune peste compozitia de mai sus. Adaugam legumele calite si amestecam usor. Punem piper, marar, patrunjel.


Turnam compozitia in tava si asezam in cuptorul incins in prealabil, circa 45-50 minute. Primele 15 minute nu deschidem cuptorul si lasam focul mai tare. Apoi dam la foc mic. Eu am aragaz vechi, nu stiu sa va spun gradele. Prefer sa coc la foc mediu si mic decat sa ard preparatele.


Checul este gata cand a trecut testul cu scobitoarea. Trebuie lasat in cuptor sa se raceasca treptat.


Sa aveti succes la bebei cu acest chec aperitiv!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec satios pentru copii mofturosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

17.03.2015, 21:37

Teo 1

24.03.2015, 22:11

Arata bine ,asa ca fetita a ales noutatea din meniu!

Carmen_g 1

08.04.2015, 12:17

Trebuie sa-l fac si eu fetitei mele! Sigur o sa-i placa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu oua si ceapa verde