Chec simplu

de gab_s19 in Dulciuri, 21 Oct 2013 | 8258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 4 oua
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • 2 lingurite pline cu cacao
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Din zahar si din apa se face un sirop care se pune la incalzit la foc mediu. Intre timp, se separa albusurile si se bat spuma. Peste acestea se adauga siropul fierbinte de zahar si cate un pic din faina si praful se sare. Dupa ce a fost adaugata toata faina, se pun si galbenusurile care au fost frecate in prealabil cu cele 5 linguri de ulei si se mixeaza foarte bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun 3/4 din compozitie.In celalalt sfert de compozitie se pun cele 2 lingurite de cacao, se amesteca si se adauga in forma.
Pentru a arata marmorat checul, inainte de a se introduce la cuptor, se trece usor cu o lingura prin compozitie.
Se baga la cuptor pentru 40-45 de minute la 190°C. Pentru a verifica daca e copt, se face testul cu scobitoarea (se introduce scobitoarea in mijlocul formei, in chec; daca aceasta iese curata si fara urme de aluat pe ea, inseamna ca checul este copt).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec simplu-0
Chec simplu-1
Chec simplu-2
Chec simplu-3
Chec simplu-4
Chec simplu-5
Chec simplu-6
Chec simplu-7
Chec simplu-8
Chec simplu-9
Chec simplu-10
Chec simplu-11

COMENTARII (3)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.10.2013, 15:27

Rocsi

Rocsi 1

21.10.2013, 18:54

Checul este un desert ce ne place mult si noua

laura_n

laura_n 1

22.10.2013, 15:59

ce frumos ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!