Chec simplu

de Ramonaa in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 3527 vizualizari

 

Primul meu chec :-X

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri cu faina
  • 10 linguri cu zahar
  • 10 linguri cu ulei
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de migdale
  • pentru ornat zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor cu o lingura..

Tava de chec (cozonac)  apoi se pune in ea hartie de copt (se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie de copt). Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei.  Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu alune si stafide