Chec "Tatin" cu caise

de Catalina L in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 3359 vizualizari

 

Am adaptat reteta clasica de "tatin" cu mere si am facut un chec inversat cu caise......un deliciu

La Tarte Tatin" - este o tartă cu mere inversată - Un desert cu fundu'-n sus
Istoria ei este foarte cunoscută ...... Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin - pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau. Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt. Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.
Născută dintr-o greșeală această retetă aparține patrimoniului culinar francez.

 

INGREDIENTE

pentru 2 checuri mijlocii :

  • 700 gr de caise
  • 75 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 150 gr unt moale
  • 75 gr de zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 15 cl de lapte
  • 300 gr de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • fistic prajit pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Tatin" cu caise:

Incalziti cuptorul la 180 °C.
Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute .

In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare completa.

Punem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.
Ungeti formele de chec si puneti caisele (cu exteriorul in sus).

Caramelul ramas in tigaie l-am pus in compozitia aluatului.

Varsati compozitia peste caise si dati la cuptor pentru 35-40 minute.

Asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec. Nu ridicati formele de chec imediat.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Decorati cu fistic prajit st taiati-le felii.  

Fellile de chec se servesc reci sau....caldute cu inghetata de vanilie.....un deliciu !

Pofta Buna  !!!

TIPS-URI

1

Cand le scoateti din cuptor asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec.Nu ridicati formele de chec imediat. Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Tatin" cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri