Chec tigru

de diamond in Prajituri, 12 Apr 2013 | 10639 vizualizari

 

bine v-am gasit, ma bucur ca asta este prima mea reteta!

am o reteta de chec tigrat, dungat...fermecator, cuceritor!

e dens, fraged, pufos... se pastreaza proaspat mai mult timp...asta daca rezista, desigur :)

se asorteaza bine langa o cana de lapte, cafea...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. unt moale/ eu am pus margarina
  • 250 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 plic de zahar bourbon
  • 4 oua
  • 50 gr. amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml. lapte
  • un praf de sare
  • 15-20 gr. cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigru:

Intr-un bol se mixeaza margarina cu zaharul, zaharul vanilescu si praful de sare... Se mixeaza bine pana se albeste compozitia, apoi se adauga oualele rand pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Apoi se incorporeaza aprox 50 ml de lapte din 75 de ml.


Compozitia rezultata se imparte in doua... in cea in care punem cacaoa sa fie cu 5-6 linguri mai putin si tot in compozitia cu cacao se adauga restul de lapte, amestecam bine.


Se pregateste tava... eu am ales o tava de chec pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am inceput sa pun in centrul formei o lingura de aluat alb peste care am pus o lingura de aluat maro. Se pune asa doar in centru...alternand compozitiile pana se termina. Fiecare castron sa aiba lingura lui, desigur.


Tava se da la cuptorul preincalzit, la o temperatura de 175-180 de grade... 45-50 de minute... pana cand iese scobitoarea curata... eu l-am tinut o ora si vreo 10 minute... musai testul cu scobitoarea...nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de min... ca nu aveti de ce, chiar :D


Cand e gata, se scoate la racit... eu l-am rasturnat si am asteptat sa se raceasca ...:D Se lasa la racit, se pudreaza daca doriti... eu am sarit peste pasul asta...


Si acum... sectiunea mult dorita si mult asteptata de mine... m-am invartit ca tigroaica... tot asteptand sa se raceasca si sa-l tai...


Nu mancati fierbinte, sau cald... sa nu faceti alta isprava! :D



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diamond 1

12.04.2013, 20:33

va multumesc frumos pentru primire!

Sim0na 1

15.04.2013, 13:31

foarte frumos!!

diamond 1

15.04.2013, 15:54

multumesc, Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Chec economic in trei culori