Chec umed cu capsuni

de Tuxedo in Prajituri, 11 Iun 2013 | 4963 vizualizari

 

Am o mare pasiune pentru checurile umede si acest lucru se intampla cand se foloseste iaurt sau smantana in compozitie. Mi-a placut mult reteta asa ca am si cumparat ingredientele si am facut acest delicios chec pe care l-am imbogatit si cu capsuni, care sunt printre fructele mele preferate! Voi puteti sa folositi zmeura, caise, afine, ce va place mai mult!

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt la temperatura camerei
  • 270 gr zahar (maxim 300)/1 cana si jumatate sau 2
  • 3 oua
  • 240 gr iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 gr capsune
  • 375 gr faina (2 1/2 cani)
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu capsuni:

Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat.


In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos.


Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare.


Adaugam zeama de lamaie apoi vanilia si iaurtul.


Punem si jumatate din cantitatea de faina si continuam sa mixam pana se omogenizeaza apoi ultima parte de faina si restul de lapte.


Taiem capsunele si le presaram cu o lingura de faina intr-un bol apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de chec.


Preincalzim cuptorul la 150ºC (325 F), ungem bine tava de chec cu unt si turnam compozitia pe care o nivelam frumos cu lingura.


Coacem checul aprox. 70 min, lasand focul potrivit.


Cand este rumenit si mijlocul nu mai tremura atunci este gata. Bineinteles ca putem sa il testam cu un tester iar cand acesta va iesi curat, checul este gata copt.


Il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca.


Poate fi pudrat cu putin zahar pudra pe deasupra si apoi servit!


Este cel mai umed si mai delicios chec, persoanelor carora le plac aluaturile umede, acesta este reteta ideala!Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se coace la foc mic spre mediu, maxim 160 grade Celsius! altfel se va coace prea tare pe margini iar mijlocul ramane crud!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

kukibella 1

12.06.2013, 10:37

Sim0na 1

12.06.2013, 15:02

Si eu prefer mai mult checurile umede!

Corinuta 1

12.06.2013, 17:49

foarte fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!