Chec umed cu capsuni

de Tuxedo in Prajituri, 11 Iun 2013 | 5630 vizualizari

 

Am o mare pasiune pentru checurile umede si acest lucru se intampla cand se foloseste iaurt sau smantana in compozitie. Mi-a placut mult reteta asa ca am si cumparat ingredientele si am facut acest delicios chec pe care l-am imbogatit si cu capsuni, care sunt printre fructele mele preferate! Voi puteti sa folositi zmeura, caise, afine, ce va place mai mult!

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt la temperatura camerei
  • 270 gr zahar (maxim 300)/1 cana si jumatate sau 2
  • 3 oua
  • 240 gr iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 gr capsune
  • 375 gr faina (2 1/2 cani)
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu capsuni:

Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat.


In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos.


Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare.


Adaugam zeama de lamaie apoi vanilia si iaurtul.


Punem si jumatate din cantitatea de faina si continuam sa mixam pana se omogenizeaza apoi ultima parte de faina si restul de lapte.


Taiem capsunele si le presaram cu o lingura de faina intr-un bol apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de chec.


Preincalzim cuptorul la 150ºC (325 F), ungem bine tava de chec cu unt si turnam compozitia pe care o nivelam frumos cu lingura.


Coacem checul aprox. 70 min, lasand focul potrivit.


Cand este rumenit si mijlocul nu mai tremura atunci este gata. Bineinteles ca putem sa il testam cu un tester iar cand acesta va iesi curat, checul este gata copt.


Il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca.


Poate fi pudrat cu putin zahar pudra pe deasupra si apoi servit!


Este cel mai umed si mai delicios chec, persoanelor carora le plac aluaturile umede, acesta este reteta ideala!Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se coace la foc mic spre mediu, maxim 160 grade Celsius! altfel se va coace prea tare pe margini iar mijlocul ramane crud!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kukibella 1

12.06.2013, 10:37

Sim0na 1

12.06.2013, 15:02

Si eu prefer mai mult checurile umede!

Corinuta 1

12.06.2013, 17:49

foarte fain!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni