Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 5 Feb 2017 | 3085 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • Pentru crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • Mai avem nevoie
  • 75 g gem de fructe de padure
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata:

Prepararea checului

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, cernem si apoi incorporam in amestecul de mai sus. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de chec. Dam la cuptorul preincazit, la 180 grade C, timp de circa 40 min. Pentru a fi siguri ca este copt checul, folosim metoda scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit. Cand checul este rece, il scoatem din forma.


Prepararea cremei de ciocolata


Punem frisca lichida intr-un vas cu fund dublu si o dam la foc mic. Inainte de a da in clocot, adaugam ciocolata rupta cubulete, tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Lasam crema sa se raceasca, dupa care o dam la frigider pentru cateva ore (2-3). Dupa ce a stat la frigider, mixam crema pana cand isi dubleaza volumul.


Asamblarea checului


Taiem checul in 3 felii pe orizontala. Asezam prima felie, cea de jos, pe un platou si o ungem cu gem. Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata. Acoperim cu cea de-a treia, ultima felie de chec. Pudram cu zahar pudra si inainte de servire, dam checul pentru circa1-2 ore, la frigider. Va asigur ca este un deliciu.


Va invit la o felie si va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rahela Velicu 1

20.02.2017, 10:07

-Licurici- 1

20.02.2017, 10:52

wow

Aletta 1

20.02.2017, 13:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Negresa glazurata