Pere în sos de caramel

de portiadelumina in Dulciuri, 10 Sep 2013 | 8091 vizualizari

 

Ştiu că în privinţa deserturilor sunt sărac printre reţete, nu că aş avea prea multe reţete din alte feluri de mâncare, dar parcă la deserturi stau cel mai rău. Mâine.poimâine o să fie ziua mea, şi în loc să mi se pună şi mie ca celorlalţi (pe prima pagină) un desert mai acătării, risc să mi să pună vreo reţetă de murături:))
Şi cum îmi place tare mult caramelul, cum perele se numără printre fructele mele favorite, am zis să fac o combinaţie.
Şi chiar mi-a reuşit. :)

 

INGREDIENTE

  • trei pere potrivit de mari
  • trei pliculeţe de zahăr vanilat
  • 2 linguri de miere
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr unt (eventual lapte condensat ori smântână de gătit)
  • scorţişoară
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere în sos de caramel:

Am considerat că perele trebuie să rămână cu codiţa, chiar dacă e posibil să pară un pic inestetic. Aşadar, se curăţă perele de coajă şi se scoate (pe cât posibil) miezul cu seminţele. Într-un vas cu apă, (adînc cât să acopere perele) se amestecă două linguri de miere şi două plicuri de zahăr vanilat. Se pun perele la fiert (până se înmoaie un pic) după care se scot şi se scurg. 

Între timp se pregăteşte caramelul (pozele altă dată) :D din 100 gr de zahăr, 30 gr unt şi un plic de vanilie. 

Pentru caramel se topesc cele 100gr de zahăr şi vanilia într-o crăticioară, la foc mic, amestecându-se să nu se lipească până când zahărul capătă culoarea caramelei. În acest timp se adaugă untul (smântâna ori laptele condensat, după caz) şi se omogenizează cu zahărul caramelizat. 

Caramelul obţinut se toarnă fierbinte peste pere, şi imediat, se presară scorţişoară (opţional).

Pot fi servite calde sau reci, sunt la fel de bune.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Ideale sunt beţele de vanilie, dar la nevoie merge şi zahărul vanilat.

2

În funcţie de gustul fiecăruia se pot adăuga alte esenţe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (132)

portiadelumina 1

13.09.2013, 11:08

Lia, un nebucătar vorbăreţ, asta sunt în timpul liber.

portiadelumina 1

13.09.2013, 11:09

Delia, bun, drept este, dar s-a cam dus.

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:04

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao