Prajitura cu cacao si branza

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Oct 2016 | 864 vizualizari

 

Imi plac prajiturile care au in compozitie branza.

Am vazut aceasta reteta la deyutzky pe Bucataras.ro, am trecut.o la favorite si nu a trecut mult timp pana ce m-am apucat de "confectionarea" ei. Este pentru a doua oara intr-o saptamana cand o fac si vreau sa va spun ca prima data nu am reusit sa fac poze asa de repede s.a terminat. Acompaniata de o cana de cafea sau chiar de una de ceai este perfecta pentru o dimineata de toamna ca aceasta.

Multumesc Deyu's Deligh's pentru reteta http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-si-cacao-79070.html.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de cacao:
  • 360 g faina
    • 300 g zahar
    • 9 oua
    • 200 ml lapte
    • 200 ml ulei
    • 50 g cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 1 varf cutit de sare
    • 1 fiola esenta de rom
    • 3 pliculete zahar vanilat
    • 125 g iaurt
    • Pentru crema de branza:
    • 600 g branza dulce de vaci
    • 6 linguri rase zahar
    • 1 ou
    • 1 lingura cu varf de amidon
    • 1/2 fiola esenta de rom
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    • Pentru decor:
    • zahar pudra
    • Mai avem nevoie:
    • unt pentru uns tava
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si branza:

  • Blatul  
  • Separam albusurile de galbenusuri. 
  • Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma. 
  • Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.
    Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina, praful de copt si cacao.
  • Mixam usor (la treapta mica) pana ce incorporam toate ingredientele.
  • La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
    • Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
    • Turnam compozitie in tava.
    • Crema de branza
    • Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
      Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.
    • Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
    • Preincalzim cuptorul. Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii). Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit. Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza. Pofta buna!
 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cacao si branza-0
Prajitura cu cacao si branza-1
Prajitura cu cacao si branza-2
Prajitura cu cacao si branza-3
Prajitura cu cacao si branza-4
Prajitura cu cacao si branza-5
Prajitura cu cacao si branza-6
Prajitura cu cacao si branza-7
Prajitura cu cacao si branza-8
Prajitura cu cacao si branza-9
Prajitura cu cacao si branza-10
Prajitura cu cacao si branza-11
Prajitura cu cacao si branza-12
Prajitura cu cacao si branza-13
Prajitura cu cacao si branza-14

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

13.10.2016, 21:10

Am si eu o reteta in genul asta. Este grozava! Bravo!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

13.10.2016, 21:25

Felicitari!

anca_rm

anca_rm 1

14.10.2016, 13:23

buna ar fi o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!