Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

de Sim0na in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 3868 vizualizari

 

Inspiratie: http://retetepapabun.ro/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli/
http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli-34045.html
Multumesc Gaby!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 30 g zahar pudra
  • 10 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • 1 lingurita rasa sare

Umplutura:

  • 100 g nuca macinata
  • 100 g mac
  • 60 g stafide
  • coaja rasa lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • 1 ou ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli):

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul pudra, sarea, ouale, amestecand cu o spatula. Am adaugat laptele, amestecand bine. La final am pus treptat untul topit si racit, si am framantat cu mana aluatul. La mine a mai fost nevoie sa pun faina, cca vre-o 50-70 g, pentru a incorpora tot untul. Cantitatea de faina poate varia in functie de tipul fainii, de cantitatea de apa pe care o are untul sau de marimea oualor, deci daca mai este nevoie mai suplimentati, atata cat sa iasa un aluat legat si usor de manevrat. Aluatul l-am dat la rece cat m-am ocupat de umpluturi.

Am pregatit doua boluri, intr-unu am pus nuca, in celalalt macul. Cantitatea de stafide am impartit-o egal, la fel si coaja rasa de lamaie. Intr-un ibric am pus apa si zaharul pudra si l-am pus pe foc, lasandu-l sa fiarba cca 2-3 minute. Siropul l-am turnat treptat in cele doua boluri, amestecand mereu in compozitii.

Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in bilute de 32 g (27 bucati mi-au iesit mie). Fiecare biluta am aplatizat-o, apoi cu sucitorul am intins-o, dandu-i forma ovala. In mijloc am pus cate o lingurita de umplutura, apoi am rulat, i-am dat forma de potcoava, si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.   

Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu galbenus, lasandu-le sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu albus.

Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, lasandu-le pana s-au rumenit frumos, fara a se arde, in cazul meu 25 minute.

Au iesit minunate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

19.03.2015, 15:16

Le am si eu pe lista! Super prezentare!

Corinuta 1

19.03.2015, 18:04

Cele mai bune!

Bya Ralu 1

19.03.2015, 18:56

cat de bine arata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )