Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

de Sim0na in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 1118 vizualizari

 

Inspiratie: http://retetepapabun.ro/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli/
http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli-34045.html
Multumesc Gaby!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 30 g zahar pudra
  • 10 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • 1 lingurita rasa sare

Umplutura:

  • 100 g nuca macinata
  • 100 g mac
  • 60 g stafide
  • coaja rasa lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • 1 ou ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli):

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.


Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul pudra, sarea, ouale, amestecand cu o spatula. Am adaugat laptele, amestecand bine. La final am pus treptat untul topit si racit, si am framantat cu mana aluatul. La mine a mai fost nevoie sa pun faina, cca vre-o 50-70 g, pentru a incorpora tot untul. Cantitatea de faina poate varia in functie de tipul fainii, de cantitatea de apa pe care o are untul sau de marimea oualor, deci daca mai este nevoie mai suplimentati, atata cat sa iasa un aluat legat si usor de manevrat. Aluatul l-am dat la rece cat m-am ocupat de umpluturi.


Am pregatit doua boluri, intr-unu am pus nuca, in celalalt macul. Cantitatea de stafide am impartit-o egal, la fel si coaja rasa de lamaie. Intr-un ibric am pus apa si zaharul pudra si l-am pus pe foc, lasandu-l sa fiarba cca 2-3 minute. Siropul l-am turnat treptat in cele doua boluri, amestecand mereu in compozitii.


Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in bilute de 32 g (27 bucati mi-au iesit mie). Fiecare biluta am aplatizat-o, apoi cu sucitorul am intins-o, dandu-i forma ovala. In mijloc am pus cate o lingurita de umplutura, apoi am rulat, i-am dat forma de potcoava, si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.


Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu galbenus, lasandu-le sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu albus.


Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, lasandu-le pana s-au rumenit frumos, fara a se arde, in cazul meu 25 minute.


Au iesit minunate!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mirela0911 1

19.03.2015, 15:16

Le am si eu pe lista! Super prezentare!

Corinuta 1

19.03.2015, 18:04

Cele mai bune!

Bya Ralu 1

19.03.2015, 18:56

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )