Cornuri de Bratislava

de getix in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 7602 vizualizari

 

Nu pot sa mai spun decat ca sunt MINUNATE! Pur si simplu se topesc, la cat sunt de bune!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua + inca unul pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata
  • putina sare
  • 50 g zahar
  • coaja de lamaie rasa

Umplutura:

  • 100 g nuca macinata ( m-am trezit doar cu 50 g. restul a disparut, asta mi s-a spus cand am intrebat cine, ce si cum :)) 2 lg fulgi de cocos,
  • 2 lg crema de ciocolata,
  • dulceata de visine
Portii: 39
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Cernem faina si o punem in vasul de lucru.


Adaugam drojdia, coaja de lamaie si sarea. Amestecam.


Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.


Peste faina adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut . Se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se pune frigider pentru 30 min.


Pentru umplutura, amestecam nuca, cocosul si crema de ciocolata, pana se formeaza o pasta.


Aluatul il scoatem din frigider, il taiam in doua parti, apoi formam bilute de cca 28-35 g ( eu le-am cantarit). Lasam la crescut 10-15 min.


Luam apoi fiecare bila si intindem o forma elipsoidala, punem umplutura de nuca, rulam si ii dam forma de potcoava.


Cum mie nu mi-a ajuns umplutura de nuca, le-am umplut pe celelalte cornuri cu gem de visine .


Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou, asteptam sa se usuce ( cine are rabdare), apoi le ungem cu albus de ou.


Se introduce tava la cuptor, la 180 grade, pana se rumenesc frumos.Ca timp nu stiu cat sa va spun, ca s-au facut foarte repede. Eu am setat la 60 min cu tot cu preincalzire .


Specific acestor cornuri este aspectul marmorat, care se datoreaza galbensului cu care le ungem si la care trebuie sa avem rabdare sa se usuce. Altfel, nu iese!


Oricum marmorate, nemarmorate la mine s-au epuizat! ! C'est fini !


Inspiratia mea, bucataras Corina :-*


 

TIPS-URI

1

Aceste cornuri se mai pot umple cu mac macinat, oparit, amestecat cu zahar si esente

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

24.10.2014, 10:32

Trebuie sa le încerc și eu!

babi5 1

24.10.2014, 18:27

getix 1

13.12.2014, 11:37

Merci, fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )