Fursecuri cu cardamom si alune

de Julie in Dulciuri, 23 Iun 2010 | 2679 vizualizari

 

Cardamomul este un condiment mai rar, folosit atat pentru diferite mancaruri cat si ca adaos in prajituri.
Aroma cardamomului este foarte fina , dulce , iute si usor mentolata. Dupa consum ,ramane pe limba un gust de lamaie ,camfor si portocala...
Mai multe despre cardamom puteti citi si pe bucataras.ro la sectiunea condimente.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cardamom
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • cateva picaturi cu esenta de rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde ( aprox. 20 linguri)
  • 100 g alune nesarate pentru decor
  • 50 g ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cardamom si alune:

Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici.


Scoatem aluatul din frigider ,intindem din el o foaie, nu foarte groasa ,si taiem cu forme diferite, fursecurile. Deasupra fiecaruia vom pune alune si le vom presa usor cu mana, sa intre in aluat. Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam

la cuptorul incins inainte , pentru 20-25 minute.


Scoatem fursecurile ,le lasam sa se raceasca si le decoram cu ciocolata topita.


Sunt excelente langa o ceasca de ceai aromat de fructe sau o cana cu lapte!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cardamom si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (18)

Julie 1

25.06.2010, 08:10

Multumesc Nadina Sa incerci cardamomul, cred ca iti va placea!

mena29 1

26.06.2010, 22:40

Super

Julie 1

27.06.2010, 09:23

Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vieneze