Cornuri de Bratislava

de Angelina_Elena in Dulciuri, 25 Iun 2014 | 1815 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la multe bucatarase, am poftit si intr-un final m-am hotarat sa le prestez...reteta am avut-o salvata de la Gaby, multumesc! :-* Sunt cele mai bune cornuri ever! :X Am de gand sa le incerc si cu alte umpluturi!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 praf de sare

Umplutura 1:

  • 100 gmac
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml lapte

Umplutura 2:

  • 75 g nuca macinata
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa

In plus:

  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute.


Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea.


Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.


In functie de puterea de absorbitie a fainii, mai putem adauga, dar doar daca mai este nevoie.


Dam aluatul la rece si ne ocupam de umpluturi.


In doua boluri punem nuca macinata si macul.


Peste nuca adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa, stafidele si esenta de rom.


Peste mac adaugam coaja rasa de lamaie.


Preparam un sirop din 75 ml apa + 75 ml lapte si 150 gr zahar pudra . Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il impartim in mod egal, fierbinte, in ambele boluri (NU punem de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si mai adaugam daca e cazul). Omogenizam.


Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 gr, apoi modelam bilute.


Luam fiecare biluta, o aplatizam si ii dai o forma ovala.


Punem cate o lingurita de umplutura, intindem frumos, rulam si ii dam forma de potcoava.


Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.


Cu ajutorul unei pensule le ungem cu galbenus de ou si lasi sa se usuce iar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.


Dam tava la cuptorul preincalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos.


Le servim calde sau reci (sunt dementiale oricum), langa cafea sau un pahar de lapte.



Spor la treaba si pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Se pot face cu diverse umpluturi (dulceata, ciocolata, rahat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

laura_n 1

29.06.2014, 14:06

bravooo, Elena! arata grozav si stiu cat de bune sunt!

Angelina_Elena 1

29.06.2014, 16:11

Multumesc Laura!

anca_rm 1

02.07.2014, 14:21

perfect de acord cu tine , cele mai bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava