Desert fursecuri cu umplutura de cocos

de Ina in Dulciuri, 3 Oct 2018 | 4061 vizualizari

 

Mi-au facut cu ochiul fursecurile COCOSTAR ale Cristinei (Criss), asa ca le-am preparat si eu si ne-au placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Aluat biscuiti:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente umplutura:

  • 1 albus de ou
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de cocos

Decor:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 ml frisca lichida
  • 8 patratele ciocolata alba
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu umplutura de cocos:

Pregatim  intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura.

Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele.  Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Vom  framanta cu mana un aluat nelipicios.

Pentru umplutura batem albusul ramas, adaugam zaharul pudra si fulgii de cocos si amestecam pana rezulta o compozitie usor umeda.  Cantitatea de cocos depinde de marimea oului. Compozitia  de umplutura nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea fi modelata si a nu fi sfaramicioasa.

Impartim aluatul de biscuiti in bile de marimea unei nuci.

Fiecare bila se intinde in palma si in mijloc asezam cate o biluta de cocos pe care o invelim in aluat.  Bilutele formate se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa fie usor moi, nu le coaceti prea mult.  Se  vor intari pe masura ce se racesc.  

Topim la microunde ciocolata amaruie pe care o amestecam cu 80 ml frisca lichida pana cand obtinem consistenta potrivita pentru a glazura fursecurile.  Fursecurile glazurate se pun pe un gratar la uscat.  

Topim si ciocolata alba si cu ajutorul unui posh desenam dungi albe peste glazura neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu umplutura de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri duo