Langosi cu dulceata de visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 10 Aug 2014 | 2597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 700 gr faina alba de grau
  • 300 ml lapte proaspat de capra
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • o lingura cu drojdie uscata
  • 4 linguri cu zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura
  • dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu dulceata de visine:

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.

Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele si framantam aluatul folosindu-ne de untul moale (la temperatura camerei).

Aluatul obtinut, il pastram intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.  Il impartim apoi in parti egale si din acestea, intindem cate o foaie rotunda, potrivita ca marime. In mijlocul acestora adaugam cate 2 -3 lingurite  cu dulceata, le asezam parte peste parte si le presam marginile cu o furculita. Le rumenim pe ambele parti in uleiul aflat la foc potrivit.

Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

La servire presaram zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Optional se pot adauga esente sau coaja rasa de lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Langosi cu dulceata de visine-0
Langosi cu dulceata de visine-1
Langosi cu dulceata de visine-2
Langosi cu dulceata de visine-3
Langosi cu dulceata de visine-4
Langosi cu dulceata de visine-5
Langosi cu dulceata de visine-6
Langosi cu dulceata de visine-7
Langosi cu dulceata de visine-8
Langosi cu dulceata de visine-9
Langosi cu dulceata de visine-10
Langosi cu dulceata de visine-11
Langosi cu dulceata de visine-12
Langosi cu dulceata de visine-13
Langosi cu dulceata de visine-14
Langosi cu dulceata de visine-15
Langosi cu dulceata de visine-16
Langosi cu dulceata de visine-17

COMENTARII (27)

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 11:18

Data viitoare sunt prima

Rocsi

Rocsi 1

12.08.2014, 13:08

Prezent

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

12.08.2014, 17:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!