Chec zebra(din albusuri)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Sep 2011 | 9600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 445 g albus de ou( 13-14 albusuri)
  • 250 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g fraf de copt
  • Vanilie
  • Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra(din albusuri):

Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine.


Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand prin rasturnare. Se imparte compozitia in doua parti egale si in una din ele se adauga cacaua si se omogenizeaza.


O tava rotunda (cu peretii detasabili) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. In centrul bazei se pune o lingura din compozitia neagra,apoi una alba si tot asa. Din cand in cand se clatina tava intr-o parte si in alta pentru “ a se aranja” compozitia.


Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.


Glazura:


Intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucati laptele,untul si cacaua si se pune pe foc. Se amesteca cu o paleta pana cand se omogenizeaza compozitia.


Peste checul aflat inca in tava se repartizeaza uniform glazura. Tava se introduce in frigider pana se intareste putin glazura, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra(din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

coryna71 1

06.10.2011, 08:55

buna idee si reteta e super.multumim pt sugestii!

babi5 1

23.02.2013, 06:13

Dianaaa 1

15.09.2013, 16:31

mie mi s-a taiat cremaa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si caramel