Negresa pufoasa

de Tuxedo in Prajituri, 25 Aug 2013 | 12925 vizualizari

 

Imi era dor de o negresa clasica asa ca m-am apucat sa o fac si pentru ca am vrut-o mai deosebita…am facut si o crema ganache pe care am pus-o deasupra. Merge si fara crema, doar cu o glazura simpla de cacao sau ciocolata. Este senzationala oricum si nu cred ca ma voi satura vreodata de aceasta prajitura, mai ales de mirosul ei ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 34cm /22 cm:
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 250 gr margarina
  • 50 gr cacao
  • 1 3/4 cana faina (aprox. 250 gr)
  • 2 cani zahar (360 gr)
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cana lapte (125 ml)
  • Crema ganache (optional):
  • 250 gr frisca lichida
  • 250 gr ciocolata (amaruie sau cu lapte)
  • Glazura (otional):
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 50 gr unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

Margarina impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele se pun intr-o cratita de inox pe foc mic si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand margarina si zaharul s-au topit. Se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca (eventual punem apa rece in chiuveta si scufundam craticioara in apa ca sa se raceasca mai repede mestecand cu o lingura in compozitie), apoi adaugam galbenusurile pe rand (numai cand aluatul este racit) amestecand bine in compozitie.

Batem albusurile spuma cu praful de sare si apoi le incorporam in aluat cu ajutorul unui tel in forma de para cu miscari de jos in sus.

La final cernem faina si o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie cu telul.

Tapetam o tava cu hartie de copt (pe care o dam printr-un jet de apa rece si o stoarcem bine. In felul acesta hartia se va aseza foarte usor in tava), turnam compozitia in tava si coacem prajitura la 180 ºC pana cand trece testul scobitorii.

O lasam sa se raceasca apoi o taiem bucatele si turnam glazura peste ea (in cazul in care punem glazura deasupra).

Glazura:

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, apa si cacaoa si lasam pe foc pana cand obtinem un amestec omogen , mestecand continuu cu o lingura.

Turnam glazura racita peste prajitura taiata bucatele.

Crema ganache: eu am pus crema ganache in loc de glazura!

Frisca lichida se pune pe foc mic si cand este aproape sa fiarba adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine cu un tel sau cu o lingura pana cand devine lucioasa.

O bagam la congelator aprox. 20 de minute ca sa se raceasca, apoi o mixam bine cu mixerul pana cand se intareste si devine o crema pufoasa. Aceasta crema se pune deasupra prajiturii, fara sa o taiem in prealabil (altfel se va usca).

Este foarte pufoasa si delicioasa! este si usor de facut si nu da batai mari de cap, eu am vrit sa fie mai bogata de aceea am pus crema deasupra, dar se poate omite crema si se poate glazura doar cu ciocolata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa mai faceti glazura, puteti opri o ceasca din compozitia care a fost incalzta pe aragaz, inainte de a pune galbenusurile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa pufoasa-0
Negresa pufoasa-1
Negresa pufoasa-2
Negresa pufoasa-3
Negresa pufoasa-4
Negresa pufoasa-5

COMENTARII (28)

mamaieelena

mamaieelena 1

26.08.2013, 15:56

super

kukibella

kukibella 1

16.12.2013, 12:23

Bucataras Monica

Bucataras Monica 1

16.12.2013, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!