Chec cu scortisoara si mere

de -Miti- in Prajituri, 4 Feb 2011 | 3097 vizualizari

 

Ce bine cand iarna miroase a scortisoara in casa...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup unt sau margarina
  • 1 cup zahar
  • 1 lingura lapte (n-am folosit ca n-am avut)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cup faina
  • 1 zahar vanilat
  • 2 cup de mere rase
  • 1 lingura scortisoara
  • Ptr topping:
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • un pumn de nuci zdrobite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu scortisoara si mere:

Se amesteca untul cu zaharul ,ouale si zaharul vanilat. Se adauga faina,se face o gropita in mijloc unde se pune bicaronatul,lingura de lapte si otetul. Se adauga sarea,scortisoara si se amesteca bine. Se incorporeaza merele si se pun in forma pentru cuptor,care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Topping:


Se topeste untul si se amesteca toate ingredientele,apoi se pune pe suprafata compozitiei din tava. Se da la cuptor cam 50-60 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 minute.









 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu scortisoara si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

LUK 1

05.02.2011, 09:59

susu 1

05.02.2011, 21:40

combinatie minune

adry88 1

04.07.2011, 21:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori