Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate

de Sidy in Prajituri, 21 Oct 2012 | 11301 vizualizari

 

Cu siguranta va raman si voua albusuri in plus ,de la alte retete, pe care le pastrati in congelator...asa este ?
Atunci va invit sa faceti acest minunat chec( guguluf) in care sa adaugati ce aveti voi prin frigider, ramas de la alte dulciuri preparate...

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt cu sofran

pentru umplutura

  • rahat
  • stafide
  • goji
  • esenta cafea o lingurita
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la o lamaie
  • fulgi de ciocolata
  • nuca macinata
  • nu am trecut cantitatile, puneti cate va este pe plac

pentru glazura

  • un plic glazura Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate:

Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou.

Adaugam apoi uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Si faina o adaugam lingura cu lingura.

O treime din aluat il punem deoparte si il amestecam cu cacaoa si cu esenta de cafea.

In albusurile spuma adaugam coaja de lamaie si amestecam incet de jos in sus sa le incorporam.

O forma de guguluf sau doua de chec le ungem cu unt si presaram faina peste.

Punem 1/2 din coca alba, peste care presaram rahat dat prin zahar pudra.

Punem peste coca cu cacao peste care presaram stafide si fructele de goji.

In cealalta parte de blat alb adaugam nuca macinata , cam 100 g si o rasturnam peste fructe, o netezim frumos sa acopere toate  cate am asezat in forma.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se coace , cam 30-40 de minute.Dupa 10 minute reducem focul la 160 de grade.Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese uscata inseamna ca putem scoate checul din cuptor.

Dupa ce l-am scos din cuptor il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il rasturnam pe un gratar sa se raceasca.

Pregatim glazura conform instructiunilor de pe pachet , o turnam peste chec si presaram deasupra nuca de cocos.

Dupa ce s-a racit complet, puteti felia checul si sa-l serviti ca atare sau dimineata la cafea.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

lilik 1

22.10.2012, 16:12

minunat

Lia_ 1

07.08.2013, 22:51

l-am facut azi, e foarte bun;
cacaoa mea e cam neagra si a predominat gustul, pe viitor voi pune mai putina daca e asa bruneta;

multumim pt reteta!

Sidy 1

12.09.2013, 07:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec umplut