Tort de biscuiti

de Oana in Prajituri, 22 Ian 2010 | 15630 vizualizari

 

Cel mai rapid tortulet si asa de bun si aromat, mmmmm!

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte (2 buc.)
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta cafea
  • 1 lingurita coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se lasa la rece cel putin o ora. Eu am pus craticioara in balcon si s-a racit repejor pe gerul asta :)


Pentru sirop, se incalzeste apa si se dizolva in ea zaharul vanilat, apoi se adauga esentele si se lasa la racit.


Se bate crema cu mixerul pana se umfla si se ingroasa.


Se aseaza un rand de biscuiti pe un platou dreptunghiular, se insiropeaza cu o pensula, apoi se adauga crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.


Se orneaza cu stafide si bilute de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pentru insiropat se poate folosi in loc de apa, lapte! Se aromatizeaza si el cu esentele si se inmoaie biscuitii in lapte, iese muuuult mai bun tortul!

2

Va recomand biscuitii populari, insiropati apoi in lapte (eu nu am avut in casa de nici unele :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

rivka 1

23.01.2010, 20:30

haha nici eu nu am vazut sigur sunt de cumparat dar trebuie dibuite, esenta de rom nici mie nu-mi place , cred ca are dreptate papabun cu esentele astea, dar in general dulciurile sunt cah caci sunt facute cu zahar cea mai mare otrava .
deci cateva picaturi de e-uri pe langa tot acolo esti cred.

Oana 1

23.01.2010, 20:41

Uite, chiar o sa ma uit cand ma duc in Carrefour, nici nu m-am gandit la asta pana acum, mai aflu si eu Rivka, asa e cu dulciurile...dar ce sa facem daca sunt bune?? dupa masa mereu trebuie sa iau o gurita de "ceva" dulce

Teo 1

23.01.2010, 21:16

rapid, sigur de reusita si f.f. gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana