Tort de biscuiti

de Oana in Prajituri, 22 Ian 2010 | 18703 vizualizari

 

Cel mai rapid tortulet si asa de bun si aromat, mmmmm!

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte (2 buc.)
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta cafea
  • 1 lingurita coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se lasa la rece cel putin o ora. Eu am pus craticioara in balcon si s-a racit repejor pe gerul asta :)

Pentru sirop, se incalzeste apa si se dizolva in ea zaharul vanilat, apoi se adauga esentele si se lasa la racit.

Se bate crema cu mixerul pana se umfla si se ingroasa.

Se aseaza un rand de biscuiti pe un platou dreptunghiular, se insiropeaza cu o pensula, apoi se adauga crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.

Se orneaza cu stafide si bilute de ciocolata.

TIPS-URI

1

Pentru insiropat se poate folosi in loc de apa, lapte! Se aromatizeaza si el cu esentele si se inmoaie biscuitii in lapte, iese muuuult mai bun tortul!

2

Va recomand biscuitii populari, insiropati apoi in lapte (eu nu am avut in casa de nici unele :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

rivka 1

23.01.2010, 20:30

haha nici eu nu am vazut sigur sunt de cumparat dar trebuie dibuite, esenta de rom nici mie nu-mi place , cred ca are dreptate papabun cu esentele astea, dar in general dulciurile sunt cah caci sunt facute cu zahar cea mai mare otrava .
deci cateva picaturi de e-uri pe langa tot acolo esti cred.

Oana 1

23.01.2010, 20:41

Uite, chiar o sa ma uit cand ma duc in Carrefour, nici nu m-am gandit la asta pana acum, mai aflu si eu Rivka, asa e cu dulciurile...dar ce sa facem daca sunt bune?? dupa masa mereu trebuie sa iau o gurita de "ceva" dulce

Teo 1

23.01.2010, 21:16

rapid, sigur de reusita si f.f. gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu eugenii