Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone

de alilianaa in Prajituri, 28 Aug 2013 | 2140 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri apa.
  • 9 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 6 linguri unt topit,
  • un praf de sare,
  • un praf de copt.
Crema:
  • 300 g zmeura,
  • o cana zahar,
  • o lingurita cu unt cu varf,
  • o lingura amidon,
  • o cutie mascarpone,
  • un plic de gelatina granule,
  • o jumatate de ceasca de apa.
  • Frisca Pilos 100 ml.,
  • o lingura zahar pudra,
  • inimioare de zahar
Sirop:
  • 2 linguri zahar,
  • un pahar cu apa,
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone:

Blatul: ouale intregi se bat cu zahartul pus lingura cu lingura si praful de sare pana cresc ca volum si devine o crema. Se adauga apa, untul topit, se mixeaza bine. Se scot telurile si se adauga partea uscata amestecata ( faina, amidon, praf de copt) amestecandu-se de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 40 min. la foc domol. Se face testul scobitorii.


Crema: Gelatina se pune la hidratat intr-o jumatate de ceasca de apa, dupa care se pune in cuptorul cu microunde la topit pret de 30 sec. intr-o cratita cu fund dublu se pune untul la topit, se adauga zmeura si zaharul, apa si se lasa la fiert. Cand au devenit o pasta se trece compozitia prin strecuratoare. Pasta rezultata se pune din nou pe foc cu o lingura de amidon. Cand este gata se adauga gelatina, se da la rece, dupa care se amesteca cu o cutie cu mascarpone.


Frisca se bate cu o lingura zahar pudra.


Siropul: se pun la fiert ingredientele ( apa, zaharul) la final se pun aromele.


Blatul dupa ce a fost scos de la cuptor si racit se insiropeaza cu siropul facut mai sus. Se pune crema de smeura cu mascarpone peste care se aseaza in strat subtire frisca. Se ornaza cu inimoare de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

alilianaa 1

29.08.2013, 07:19

Gaby, multumesc mult...am rectificat. Pot pune se seama batranetii?!

Micutza Luana 1

03.09.2013, 18:07

delicioasa cu siguranta

alilianaa 1

03.09.2013, 19:38

Multumesc Luana, chiar buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel