Gata, chiar ca rasturnam tot :)))
Pentru zmeura caramelizata:
Pentru chec:
Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec.
Zmeura caramelizata:
Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste.
Chec:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca bezeaua, apoi punem galbenusurile, omogenizam, apoi uleiul. La final presaram coaja de lamaie si punem si stafidele si amestecul de faina, cacao si praf de copt, pe care il omogenizam cu o lingura mare, cu miscari de jos in sus. Turnam blatul peste zmeura si dam forma la cuptor pana cand trece testul scobitorii.
Cand e gata, il scoatem din cuptor si il intoarcem, dar mai lasam forma deasupra lui vreo 10minute, sa traga tot caramelul.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
21
APR
2018 |
![]() |