Gugelhopf cu zmeura caramelizata

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Aug 2011 | 1748 vizualizari

 

Gata, chiar ca rasturnam tot :)))

 

INGREDIENTE

Pentru zmeura caramelizata:

  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2c zmeura

Pentru chec:

  • 5 oua
  • 1c zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1c faina + 3 lg cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 5 lg ulei
  • 1 mana stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhopf cu zmeura caramelizata:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec.


Zmeura caramelizata:


Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste.


Chec:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca bezeaua, apoi punem galbenusurile, omogenizam, apoi uleiul. La final presaram coaja de lamaie si punem si stafidele si amestecul de faina, cacao si praf de copt, pe care il omogenizam cu o lingura mare, cu miscari de jos in sus. Turnam blatul peste zmeura si dam forma la cuptor pana cand trece testul scobitorii.


Cand e gata, il scoatem din cuptor si il intoarcem, dar mai lasam forma deasupra lui vreo 10minute, sa traga tot caramelul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhopf cu zmeura caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Anamaria7 1

21.08.2011, 21:24

ma bucur ca va place!

alinutzika 1

21.08.2011, 23:31

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:09

ce idee grozava cu zmeura caramelizata....................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu ciocolata