Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

de Cris2711 in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 930 vizualizari

 

Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 170 g unt
  • 170 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • jumatate plic de praf de copt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata fina
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1-2 linguri de zahar
  • 9-10 capsuni
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni:

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul.

In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele.

Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare.

Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie.

Apoi se incorporeaza cu faina si praful de copt.

Se unge forma rotunda de copt cu margarina, apoi se toarna compozitia de aluat, se da la cuptor pana se coace, se face proba cu scobitoarea. Cand nu se mai ia aluat pe scobitoare este aluatul copt.

Pana se raceste aluatul, se pregateste crema.

Se ia o tigaie de marime normala in care se topeste ciocolata, apoi se adauga frisca lichida.

Se amesteca pana se formeaza crema.

Se ia de pe foc,se lasa la racit, apoi o incorporam cu mascarpone.

Crema obtinuta se intinde peste blatul racit.

Din frisca lichida, intaritor de frisca, zahar se face frisca, cu care se orneaza deasupra.

Capsunile se spala, apoi se dau prin zahar si se decoreaza peste frisca.

Peste crema am decorat cu nuca de cocos macinata si nuca macinata.

Prajitura se da la rece, cel putin doua ore.

Atentie: citeste si la Tipsuri!

 

 

TIPS-URI

1

In frisca am pus intaritor de frisca.

2

Eu am pus cocos si nuca macinata in loc de ciocolata rasa.

3

Prajitura am pus-o la congelator pentru o jumatate de ora, in forma rotunda, inainte de a pune la frigider, asa este crema intarita bine. Apoi se scoate din forma.

4

In aluat am pus putina coaja de portocala, cat mai fin rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-0
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-1
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-2
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-3
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-4
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-5
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-6
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-7
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-8
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-9
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-10
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-11
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-12
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-13
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-14
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-15
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-16
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-17
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-18
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni-19

COMENTARII (24)

Cris2711

Cris2711 1

17.05.2016, 11:39

Ica ,da

Cris2711

Cris2711 1

17.05.2016, 11:39

Va multumesc frumos si va pup pe toti

mena29

mena29 1

17.05.2016, 23:50

Woooow!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!