Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

de Cris2711 in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 1280 vizualizari

 

Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 170 g unt
  • 170 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • jumatate plic de praf de copt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata fina
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1-2 linguri de zahar
  • 9-10 capsuni
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni:

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul.


In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele.


Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare.


Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie.


Apoi se incorporeaza cu faina si praful de copt.


Se unge forma rotunda de copt cu margarina, apoi se toarna compozitia de aluat, se da la cuptor pana se coace, se face proba cu scobitoarea. Cand nu se mai ia aluat pe scobitoare este aluatul copt.


Pana se raceste aluatul, se pregateste crema.


Se ia o tigaie de marime normala in care se topeste ciocolata, apoi se adauga frisca lichida.


Se amesteca pana se formeaza crema.


Se ia de pe foc,se lasa la racit, apoi o incorporam cu mascarpone.


Crema obtinuta se intinde peste blatul racit.


Din frisca lichida, intaritor de frisca, zahar se face frisca, cu care se orneaza deasupra.


Capsunile se spala, apoi se dau prin zahar si se decoreaza peste frisca.


Peste crema am decorat cu nuca de cocos macinata si nuca macinata.


Prajitura se da la rece, cel putin doua ore.


Atentie: citeste si la Tipsuri!


 

TIPS-URI

1

In frisca am pus intaritor de frisca.

2

Eu am pus cocos si nuca macinata in loc de ciocolata rasa.

3

Prajitura am pus-o la congelator pentru o jumatate de ora, in forma rotunda, inainte de a pune la frigider, asa este crema intarita bine. Apoi se scoate din forma.

4

In aluat am pus putina coaja de portocala, cat mai fin rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Cris2711 1

17.05.2016, 11:39

Ica ,da

Cris2711 1

17.05.2016, 11:39

Va multumesc frumos si va pup pe toti

mena29 1

17.05.2016, 23:50

Woooow!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )