Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata

de ema9 in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 1691 vizualizari

 

O prajitura de sarbatoare!!!
Aspectuoasa, racoritoare si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul biscuit :

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g alune/nuci/migdale nesarate combinate sau nu,dar macinate
  • 4 galbenusuri
  • 250 g unt topit

Crema 1 :

  • 150 ml frisca
  • 250 g ciocolata

Crema 2 :

  • 1 budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 500 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 20 g gelatina ( 3plicuri tort-gelee)
  • caise din compot sau orice fruct va place

Glazura :

  • 250 ml suc din compot
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic gelatina (tort-gelee)
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata:

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute.


In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu ajutorul unui dos de lingura dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.Trebuie sa fie usor rumenit.


Laptele, zaharul si praful de budinca se fierb pana se ingroasa si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu faca pojghita deasupra.


Dupa coacere,blatul se pune pe un platou cu cadrul de prajitura in jurul lui. Acesta se manipuleaza cu mare grija ca se poate rupe foarte usor.


Se prepara prima crema.Intr-un vas se pune frisca lichida si ciocolata. Se topesc si compozitia obtinuta se intinde peste blat.Se da la rece pana se intareste.


Mascarponele cu zaharul si laptele se mixeaza bine. Se adauga in crema cate putin din budinca rece pana se incorporeaza toata.Se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se adauga caisele taiate cubulete. Crema se pune peste cea de ciocolata si se da la rece din nou.


Se prepara glazura din sucul de fructe cu zahar si gelatina.Se pune peste cea de a 2-a crema si se da la frigider. (Eu am tinut prajitura peste noapte in frigider). Din pacate eu nu am pus suficienta gelatina si nu mi s-a intarit glazura, mi-a curs pe margine :( ...dar gustul este....minunat ...deci trebuie incercat!

 

TIPS-URI

1

Multa rabdare la intinsul blatului in tava!!!

2

Fructele se pun scurse in crema de mascarpone,altfel se poate taia crema si nu mai are aspect frumos prajitura.

3

Tava mea e de 29/42 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

03.12.2015, 08:36

Gicuta69 1

03.12.2015, 08:40

Minunata prajitura ne-ai adus!

mirela0911 1

04.12.2015, 10:41

Delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!