Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

de Gicuta69 in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 1206 vizualizari

 

Extrem de simplu si rapid(si de preparat si de mancat) :))O idee foarta buna pentru a folosi albusurile care raman.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 g fructe uscate (stafide,ananas,goji)
  • coaja de lamaie confiata
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata (50%cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • o lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate:

Mixam albusurile pana devin spuma tare.

Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.

Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.

Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.

Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru cca 45 minute.Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.

Glazura:punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina. O turnam peste guguluful racit.



 

TIPS-URI

1

Fructele sunt la alegere. Folositi ce fructe va plac sau ce aveti la indemana. Glazura este optionala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

30.09.2015, 06:44

Delicios!

Gicuta69 1

30.09.2015, 09:21

NativeBox 1

01.10.2015, 16:35

Interesantă combinația cu fructe uscate! Arată delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu lapte acru