Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

de Gicuta69 in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 1403 vizualizari

 

Extrem de simplu si rapid(si de preparat si de mancat) :))O idee foarta buna pentru a folosi albusurile care raman.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 g fructe uscate (stafide,ananas,goji)
  • coaja de lamaie confiata
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata (50%cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • o lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate:

Mixam albusurile pana devin spuma tare.

Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.

Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.

Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.

Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru cca 45 minute.Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.

Glazura:punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina. O turnam peste guguluful racit.



 

TIPS-URI

1

Fructele sunt la alegere. Folositi ce fructe va plac sau ce aveti la indemana. Glazura este optionala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

dantes 1

30.09.2015, 06:44

Delicios!

Gicuta69 1

30.09.2015, 09:21

NativeBox 1

01.10.2015, 16:35

Interesantă combinația cu fructe uscate! Arată delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie