Checul copilariei mele

de Rocsi in Prajituri, 22 Mai 2010 | 14625 vizualizari

 

Asta e reteta de chec ce ne-o facea mama mereu si continui sa o fac eu pentru ca este un chec foarte gustos si oricine cand il gusta ii place..ingredientele sunt pentru 2 checuri..

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cani lapte
  • 2 cani zahar
  • 90 gr ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde sa iese un aluat de chec (eu pun cam 12-13 linguri faina cu varf)
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • o mana miez de nuca (eu mai folosesc si visine fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Checul copilariei mele:

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci.

Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat.

Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele.

Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze bine.

Praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie, se pune si el peste ingredientele mixate.

Se aromatizeaza cu esenta de rom, coaja de lamaie, apoi adaugam faina treptat.

Cand e gata compozitia, se ia cam un sfert din ea si se amesteca cu cacao.

Tavile de chec se ung cu putina margarina, se aseaza hartie de copt.

Intai se pune compozitia alba in cele 2 tavi de chec, apoi pe mijlocul lor se pune compozitia de cacao si se amesteca putin cu coada unei linguri pe mijlocul tavii.

Deasupra se pun nuci taiate marunt.

Tavile se introduc in cuptorul incins 50-60 minute, la o temperatura potrivita (faceti testul cu scobitoarea).

Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Checul copilariei mele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

16.09.2012, 18:06

Super Rocs...am pus reteta la favo sa o probez...ce sa fie oare mai bun decat ceea ce face mama? Ti-a iesit minunat!

Rocsi 1

16.09.2012, 18:34

Multumesc Daria si sper sa iti placa!

Rocsi 1

16.09.2012, 18:34

Ruxy draga mea multumec mult.Sa stii ca pentru noi deserturile din copilarie raman cele mai bune, eu asa cred!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici