Checul copilariei mele

de Rocsi in Prajituri, 22 Mai 2010 | 14089 vizualizari

 

Asta e reteta de chec ce ne-o facea mama mereu si continui sa o fac eu pentru ca este un chec foarte gustos si oricine cand il gusta ii place..ingredientele sunt pentru 2 checuri..

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cani lapte
  • 2 cani zahar
  • 90 gr ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde sa iese un aluat de chec (eu pun cam 12-13 linguri faina cu varf)
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • o mana miez de nuca (eu mai folosesc si visine fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Checul copilariei mele:

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci.
Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat.
Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele.
Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze bine.
Praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie, se pune si el peste ingredientele mixate.
Se aromatizeaza cu esenta de rom, coaja de lamaie, apoi adaugam faina treptat.
Cand e gata compozitia, se ia cam un sfert din ea si se amesteca cu cacao.
Tavile de chec se ung cu putina margarina, se aseaza hartie de copt.
Intai se pune compozitia alba in cele 2 tavi de chec, apoi pe mijlocul lor se pune compozitia de cacao si se amesteca putin cu coada unei linguri pe mijlocul tavii.
Deasupra se pun nuci taiate marunt.
Tavile se introduc in cuptorul incins 50-60 minute, la o temperatura potrivita (faceti testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Checul copilariei mele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Checul copilariei mele-0
Checul copilariei mele-1
Checul copilariei mele-2
Checul copilariei mele-3
Checul copilariei mele-4
Checul copilariei mele-5
Checul copilariei mele-6

COMENTARII (15)

Rux

Rux 1

16.09.2012, 18:06

Super Rocs...am pus reteta la favo sa o probez...ce sa fie oare mai bun decat ceea ce face mama? Ti-a iesit minunat!

Rocsi

Rocsi 1

16.09.2012, 18:34

Multumesc Daria si sper sa iti placa!

Rocsi

Rocsi 1

16.09.2012, 18:34

Ruxy draga mea multumec mult.Sa stii ca pentru noi deserturile din copilarie raman cele mai bune, eu asa cred!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!