Cheescake cu căpșuni

de Panacris in Dulciuri, 20 Mai 2015 | 969 vizualizari

 

De când am vizualizat Cheescake-ul Jamilei la I Like It de la , ProTV, deși l-am văzut pe youtube, cu mult înainte, mi-a rămas pe retină. Acum i-a venit rândul, inițial mi s-a părut floare la ureche, dar după ce m-am apucat de treabă, am văzut că nu-i așa :D :(( Trebuie multă răbdare și talent ;) Data viitoare sper să iasă mult mai aspectuos ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • biscuți populari -400 g,
  • unt- 150 g,
  • Pentru cremă:
  • mascarpone Delaco -2 cutii, cca. 500 g,
  • brânză de vaci -500 g,
  • zahăr pudră după gust -cca 100 g,
  • gălbenuș de ou -2 bucăți,
  • gelatină -2 linguri,
  • apă rece -200 ml,
  • Pentru toping și decor:
  • Căpșuni -500 g,
  • Zahăr tos -3-4 linguri,
  • Gelatină -3 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu căpșuni:

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 60 de minute.


Între timp se amestecă brânza mascarpone, branza de vaci, zahărul pudră și gălbenușurile până se obține o cremă spumoasă. Între timp gelatina se pune în apă rece, cca. 10 minute, apoi se încălzește până ce se diluează și se adaugă la crema de brânză, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Crema obținută se dă la rece ptr cca. 60 de minute.


Pasul următor, se curăță căpșunile, se taie în două, și se așează de jur împrejurul formei cu blatul de biscuți. Apoi se toarnă crema de brânză răcită și se dă din nou la rece.


Între timp se prepară toppingul de căpșuni. Cca. 200 g se pun la fiert cu 3-4 linguri de zahăr, 200 ml apă rece, după ce s-a obținut un sirop mai gros, se strecoară în alt vas, în care se adaugă gelatina hidratată, amestecându-se energic până se încorporează toate ingredientele. După ce sa răcit acest amestec se toarnă peste cheesecake și se lasă la rece cca 4 ore sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună.



 

TIPS-URI

1

folositi brânză de vaci cremoasă;) eu am folosit brânză de vaci, de la țară și a fost un pic astringentă la gust ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu căpșuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

21.05.2015, 14:23

foarte bunnn

dantes 1

22.05.2015, 11:13

Delicios!

Aletta 1

23.05.2015, 09:04

Sigur e foarte bun la gus t..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Oreo de casa