Placinta dulce de dovleac

de Doralinda in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 1909 vizualizari

 

Dovleacul nu s-a numarat printre legumele care imi plac,dar acum mi-am schimbat parerea!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate kg foi subtiri de placinta(9 foi)
  • 1 kg dovleac galben
  • 170 gr zahar
  • 1 lingura gris fin
  • 6 oua
  • 110 ml smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita si jumate scortisoara
  • un sfert lingurita nucsoara
  • 220 gr unt
  • putin zahar pudra
  • putina scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dulce de dovleac:

Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o tava unsa in prealabil cu unt, asezam prima foaie apoi o ungem cu unt, urmand a doua, la fel unsa cu unt, si a treia la fel cu unt, dupa care punem jumatate din compozitie si apoi presaram din vasul mic cu zaharul si scoartisoara, si urmeaza iar sa punem 3 foi , procesul fiind la fel ca mai sus, iar restul de compozitie si restul de zahar cu scortisoara, si iar ultimile foi unse cu unt fiecare. Cand asezati foile, lasati cam 5 cm din foaie pe marginea tavii ca sa putem inchide placinta, ptr a nu se scurge din compozitie.


Cand e gata, intepam cu un cutit de-a lungul si latul placintei, stropim cu putina apa, si presaram putin zahar. Punem la cuptorul preincalzit la 180C( depinde de cuptor, eu il pun la 160 ptr ca e puternic la programul cu aer rotativ) ptr cca o ora. Se serveste si rece si cald. Cand s-a mai racit putin, putem presara putin zahar pudra si putina scortisoara pe deasupra.


E usor de facut, dar necesita timp!

 

TIPS-URI

1

Daca nu sunteti sigura ca va place, puteti face doar jumatate din compozitie, asa am facut si eu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dulce de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Doralinda 1

02.02.2013, 18:07

Lia, multumesc frumos!

danakarin 1

02.02.2013, 18:55

E placinta mea preferata!

Doralinda 1

02.02.2013, 19:05

Multumesc danakarin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spumă de căpşuni