Piramida de clatite cu bere

de Miha in Dulciuri, 7 Mai 2009 | 12245 vizualizari

 

Daaa...cu bere...Prietenii stiu de ce. :)) Cum de ce? Ca sa iasa clatitele mai pufoase. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 30 g unt
  • 500 ml lapte
  • 50 ml bere
  • faina,cat sa iasa un aluat ca o smantana mai subtire
  • Pentru umplutura:
  • 200 g ciocolata (evident!! :)) )
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida batuta
  • Pentru decor :
  • 200 ml frisca batuta
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piramida de clatite cu bere:

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,lapetele,berea si faina.Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora (asta daca nu cumva aveti prin preajma niste prichidei care sa faca 13-14 in asteptarea clatitelor :)) ) dupa care se coc clatitele pe rand. Eu le-am copt in tigaia cea mai mare,ca sa termin repede :)) si mi-ai iesit 14 bucati.



Intre timp pregatim si crema de ciocolata.Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.



Dupa ce terminam de copt clatitele,le umplem cu crema de ciocolata.

Asezam pe platou primul rand de clatite,pe care le ungem cu frisca batuta.

Procedam la fel pentru fiecare rand de clatite,asezate in forma de piramida.

Piramida se acopera cu frisca din abundenta si se presara cu ciocolata rasa.

Se lasa la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.


Un singur cuvant doar: delicios! ;)


Candva am mai facut aceasta piramida cu visine si frisca,inspirata fiind de Natalia. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piramida de clatite cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Miha 1

29.03.2013, 22:32

NU. Frisca este un bun liant!

RuxyRux 1

29.03.2013, 22:35

Wow! Fantastice!

Miha 1

29.03.2013, 23:34

multumesc Ruxy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si banane