Cheesecake cu banane

de Dana_Retetegg in Prajituri, 4 Apr 2014 | 2653 vizualizari

 

Este fin, cremos, cu blat crocant si foarte aromat gratie bananelor pe care nu le-am mai facut piure cum fac de obicei alte fructe, ci le-am lasat felii.

 

INGREDIENTE

  • 550 g branza dulce,
  • 250 g biscuiti sfaramiciosi,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 3 banane,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • chocolate chips (pt decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu banane:

Ca de obicei vom incepe cu blatul din biscuiti pentru care avem nevoie de biscuiti sfaramiciosi pe care ii macinam in robot. Nu trebuie sa fie macinati foarte fin.


Peste biscuiti punem untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.


Amestecam bine pana cand se absoarbe untul topit in biscuiti, apoi intindem amestecul intr-o tava.


Eu prefer intotdeauna tava mea rotunda, pe care o tapetez cu folie de plastic.


Folositi o spatula sau o lingura sa presati blatul. Pana pregatiti crema de branza puneti tava la frigider.


Frisca lichida se bate bine, apoi se adauga peste branza dulce. Punem si zaharul pudra, cealalta jumatate din esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.


Omogenizam foarte bine si punem la rece.


Peste blatul din tava, care este deja mai tare dupa 10-15 min la frigider, punem un strat de rondele de banana.


Urmeaza un strat generos de crema de branza, apoi inca unul de banane.


Incheiem cu alt strat de branza. Netezim bine suprafata prajiturii si punem tava la frigider, cel putin 4-5 ore.


Inainte de servire decoram cu felii de banana si chocolate chips.



 

TIPS-URI

1

Nu recomand sa asezati feliile de banana pe cheesecake prea devreme, fiindca se innegresc si nu mai au un aspect frumos :)

2

Se poate face cheesecake-ul si cu piure de banane in compozitia de branza, insa cu straturi se simte gustul mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dana_Retetegg 1

04.04.2014, 21:38

Multumesc mult!!!

Lia_ 1

27.04.2014, 10:05

bun, Dana, bun!

Dana_Retetegg 1

27.04.2014, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta