Cheesecake cu banane

de Dana_Retetegg in Prajituri, 4 Apr 2014 | 4181 vizualizari

 

Este fin, cremos, cu blat crocant si foarte aromat gratie bananelor pe care nu le-am mai facut piure cum fac de obicei alte fructe, ci le-am lasat felii.

 

INGREDIENTE

  • 550 g branza dulce,
  • 250 g biscuiti sfaramiciosi,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 3 banane,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • chocolate chips (pt decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu banane:

Ca de obicei vom incepe cu blatul din biscuiti pentru care avem nevoie de biscuiti sfaramiciosi pe care ii macinam in robot. Nu trebuie sa fie macinati foarte fin.


Peste biscuiti punem untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.


Amestecam bine pana cand se absoarbe untul topit in biscuiti, apoi intindem amestecul intr-o tava.


Eu prefer intotdeauna tava mea rotunda, pe care o tapetez cu folie de plastic.


Folositi o spatula sau o lingura sa presati blatul. Pana pregatiti crema de branza puneti tava la frigider.


Frisca lichida se bate bine, apoi se adauga peste branza dulce. Punem si zaharul pudra, cealalta jumatate din esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.


Omogenizam foarte bine si punem la rece.


Peste blatul din tava, care este deja mai tare dupa 10-15 min la frigider, punem un strat de rondele de banana.


Urmeaza un strat generos de crema de branza, apoi inca unul de banane.


Incheiem cu alt strat de branza. Netezim bine suprafata prajiturii si punem tava la frigider, cel putin 4-5 ore.


Inainte de servire decoram cu felii de banana si chocolate chips.



TIPS-URI

1

Nu recomand sa asezati feliile de banana pe cheesecake prea devreme, fiindca se innegresc si nu mai au un aspect frumos :)

2

Se poate face cheesecake-ul si cu piure de banane in compozitia de branza, insa cu straturi se simte gustul mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dana_Retetegg 1

04.04.2014, 21:38

Multumesc mult!!!

Lia_ 1

27.04.2014, 10:05

bun, Dana, bun!

Dana_Retetegg 1

27.04.2014, 19:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si mascarpone